Reisinfo

Marokko - Marrakech

Specifieke bestemmingsinfo:

Stap binnen in een andere wereld met een vakantie Marokko. De unieke pracht van dit Afrikaanse land vergeet je nooit: een zinderende woestijn, het wondermooie Atlasgebergte, de sfeervolle steden en alles in de meest betoverende kleuren. Marrakech is een betoverende stad waar de tradities van Arabieren, Berbers en Bedoeïenen samenkomen. Het kloppende hart van het traditionele Marokko. De muren van het Bahiapaleis steken sprookjesachtig af tegen de besneeuwde Djebel Toubkal. In de Majorelle-tuin droom je weg tussen klaterende fonteintjes, witte duifjes en oude cactussen. Op het Djemaa El Fna-plein volg je het schouwspel van slangenbezweerders, verhalenvertellers en kruidendokters. En in de soeks keur je kleurrijke tapijten, cederhouten kisten en sierlijke lantaarns.

Reisdocumenten:

Reizigers met de Belgische nationaliteit hebben een internationaal paspoort nodig dat nog geldig is tot en met 3 maanden na terugkeer in België. Opgelet: ook kinderen en baby's moeten een internationaal paspoort hebben. Een wit kaartje volstaat dus niet. Voor elke minderjarige die niet begeleid is door de ouders moet je een gewettigde volmacht tonen (te verkrijgen bij het gemeentebestuur). De Marokkaanse overheid is zeer streng inzake identiteitsbewijzen voor kinderen. Zonder deze papieren kan men je de toegang tot het land weigeren (eventuele extra kosten zijn voor jou). Reizigers met een andere nationaliteit moeten tijdig navragen welke documenten ze nodig hebben bij hun ambassade. Meer info, klik hier .

Problemen/Klachten:

Je kan gebruik maken van één van onderstaande opties om tijdens je vakantie contact op te nemen met je reisleiding. Wij zijn bereikbaar voor tips, de leukste plekjes of hot-spots die je zeker niet mag missen. Maar natuurlijk ook in het geval van problemen staan zij graag voor je klaar.
Via telefoon Je kan je reisleiding 24u op 24u bereiken op het nummer: 0032 25 88 47 59
Via SMS Stuur een SMS bericht naar: 0044 75 37 41 61 50. Bij het verzenden en ontvangen van SMS-en worden kosten door je provider in rekening gebracht.
Via WhatsApp Stuur een bericht naar: 0034 639 683 652. Bij gebruik van WhatsApp connecteer je best via een lokaal draadloos netwerk (wifi), meestal beschikbaar in de lobby van je hotel.
Via e-mail Stuur een e-mail naar ConnectedNL@Thomascook.com
Je kan ook chatten met één van de medewerkers ter plaatse via de site

Verzekering:

Voor een zorgeloze vakantie raden wij je een Allianz Global Assistance reisbijstandsverzekering aan. Zelfs als je al over een verzekering van je ziekenfonds beschikt, is dit een goede aanvulling. Informeer ernaar bij je reisagent.

Informatie retourvlucht:

Vanaf 24 uur voor de geplande vertrektijd, kan je jouw ophaaltijd bij het hotel downloaden via de website (Voor Turkije is het via deze site . Je kan natuurlijk ook contact met ons opnemen per telefoon, sms of e-mail. Daarnaast worden veel van onze hotels ook persoonlijk bezocht door één van onze reisleiders. Gedetailleerde informatie over de hotels en bezoektijden verkrijg je bij aankomst op je bestemming of in je hotel.

Controle retourvlucht:

In uitzonderlijke omstandigheden kunnen vluchturen nog gewijzigd worden als je reeds op de bestemming bent. Verblijf je in een van onze hotels, dan staat het juiste uur van je transfer, het vluchtnummer en het vertrekuur op het infobord en/of in het infoboek van Thomas Cook Service aan de receptie of kan je het steeds terugvinden op deze site . Heb je enkel een vliegticket geboekt of eindigt je reis niet in een van onze hotels, controleer dan de vluchtstatus voor je SN Brussels Airlines vlucht op deze site of op de website van de geboekte airline.

Controle namen:

Gelieve de exacte spelling van de namen van alle deelnemers te controleren. Naam en voornaam dienen exact overeen te komen met de identiteitspapieren (meisjesnaam voor dames). In geval van foutieve spelling, gelieve uw reisagent te contacteren.

Klimaat:

Marokko heeft hete zomers met zeer weinig neerslag en milde winters.

Valuta:

De munteenheid in Marokko is de Dirham (MAD, ongeveer 11,14 Marokkaanse Dirham voor 1 euro). Je mag geen Marokkaanse Dirhams in- of uitvoeren. Ook kredietkaarten (Visa, Diner's Club, Mastercard en American Express) worden bijna overal aanvaard. Banken zijn open van maandag tot vrijdag van 8.30 u. tot 11.30 u. en van 14.30 u. tot 16.30 u. Huur in je hotel of appartement een safe om geld en waardepapieren op te bergen. Juwelen en andere dure accessoires laat je best thuis.

Lokale tijd:

In Marokko is het in de winter 1 uur vroeger en in de zomer 2 uur vroeger dan in België.

Elektriciteit:

Stroomsterkte: 220 volt, Europese stopcontacten

Zwanger op reis:

Bij sommige airlines is een doktersattest vereist, dat niet ouder mag zijn dan 10 dagen, vanaf de 28e week t.e.m. de 35e week. Vanaf week 36 is het niet meer toegestaan om te vliegen, bij meerlingzwangerschappen geldt dit vanaf de 32e week. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de airlines.

Huisdieren:

Als je een hond of kat meeneemt op vakantie, moet je dit bij de reservering uitdrukkelijk melden. Je moet ook langsgaan bij de dierenarts om de nodige vaccinatiebewijzen te krijgen. Sommige vervoersmaatschappijen en hotels laten geen dieren toe.

Excursies:

De excursies worden georganiseerd door een lokale agent, die borg staat voor een goede begeleiding. Je kunt deze excursies betalen met cash of kredietkaart (Visa en Mastercard).

Uitvoer:

Je mag geen producten op basis van vlees of melk meenemen naar België. Het is verboden antiquiteiten, mineralen of ter plaatse gevonden voorwerpen te exporteren.

Reisadviezen:

Specifieke reisadviezen voor dit land: klik hier

Telefoneren:

Om naar België te bellen kies je: 0032 + zonenummer zonder 0 + abonneenummer. Het landnummer van Marokko is 0212. Raadpleeg je GSM operator voor gedetailleerde info. Voor extra info: bel 070.233.966 of bij je reisagent.