Reisinfo

Dominicaanse Republiek

Specifieke bestemmingsinfo:

De Dominicaanse Republiek is parelwitte stranden, helderblauw water en paradijselijke palmen. Maar er is meer! Proef de traditionele rum in de rumfabriek van Burgal, ga sieraden shoppen op het ritme van de merengue en bewonder de natuurpracht van Los Haitises. Dit nationale park herbergt naast flamingo's, reigers en pelikanen ook mysterieuze grotten met inheemse inscripties. Wie meer actie wilt, beklimt de Pico Duarte, met zijn 3175 meter de hoogste berg van de Caraïben. Of waag je kans op zee in Playa Carbarete. Dankzij haar grote golven en de juiste wind, hét paradijs voor windsurfers.

Reisdocumenten:

Je hebt een internationaal paspoort nodig om de Dominicaanse Republiek binnen te komen. Die moet nog minstens 6 maanden geldig zijn na de retourdatum. Ook kinderen en baby's moeten een internationaal paspoort hebben. Voor elke minderjarige die niet begeleid is door de ouders moet je een gewettigde volmacht tonen (te verkrijgen bij het gemeentebestuur). Klanten moeten geen toeristenkaart meer aankopen ter plaatse bij aankomst (of op voorhand krijgen via Touroperator). De Dominicaanse Republiek Heeft een overeenkomst met de airlines dat de 10 USD per toeristenkaart inbegrepen zit in de taksen van het vliegticket. Reizigers met een andere nationaliteit moeten tijdig navragen welke documenten ze nodig hebben (bij de reisagent of bij hun ambassade). Klik hier voor meer info.

Problemen/Klachten:

Je kan gebruik maken van één van onderstaande opties om tijdens je vakantie contact op te nemen met je reisleiding. Wij zijn bereikbaar voor tips, de leukste plekjes of hot-spots die je zeker niet mag missen. Maar natuurlijk ook in het geval van problemen staan zij graag voor je klaar.
Via telefoon Je kan je reisleiding 24u op 24u bereiken op het nummer: 0032 25 88 47 59
Via SMS Stuur een SMS bericht naar: 0044 75 37 41 61 50. Bij het verzenden en ontvangen van SMS-en worden kosten door je provider in rekening gebracht.
Via WhatsApp Stuur een bericht naar: 0034 639 683 652. Bij gebruik van WhatsApp connecteer je best via een lokaal draadloos netwerk (wifi), meestal beschikbaar in de lobby van je hotel.
Via e-mail Stuur een e-mail naar ConnectedNL@Thomascook.com
Je kan ook chatten met één van de medewerkers ter plaatse via de site

Verzekering:

Voor een zorgeloze vakantie raden wij je een Allianz Global Assistance reisbijstandsverzekering aan. Zelfs als je al over een verzekering van je ziekenfonds beschikt, is dit een goede aanvulling. Informeer ernaar bij je reisagent.

Gezondheid:

Een inenting tegen tetanus wordt aanbevolen. Kraantjeswater drinken wordt afgeraden. Meer informatie over inentingen en preventie? Bel de reistelefoon van het Instituut voor Tropische Geneeskunde: 03/247 66 666 of ga naar de site. Neem een kleine reisapotheek mee, met antimuggenzalf, een medicijn voor darmklachten, zonnecrème ... Kokosolie is het beste middeltje tegen de beten van kleine strandvliegjes (jejenes). In veel hotels kan je een huisarts raadplegen tegen betaling.

Praktische informatie over de vlucht:

Controleer steeds de website van de geboekte luchtvaartmaatschappij voor de meest actuele info betreffende preseating, bagage, maaltijden, enz. Vloeistoffen moeten in gesloten doorzichtige verpakking blijven tot bij aankomst op de vakantiebestemming of in België. Let op dat je op je retour geen vloeibare tax free goederen aankoopt op je vakantiebestemming nadat je bagage is ingecheckt.

Informatie retourvlucht:

Vanaf 24 uur voor de geplande vertrektijd, kan je jouw ophaaltijd bij het hotel downloaden via de website (Voor Turkije is het via deze site . Je kan natuurlijk ook contact met ons opnemen per telefoon, sms of e-mail. Daarnaast worden veel van onze hotels ook persoonlijk bezocht door één van onze reisleiders. Gedetailleerde informatie over de hotels en bezoektijden verkrijg je bij aankomst op je bestemming of in je hotel.

Controle retourvlucht:

In uitzonderlijke omstandigheden kunnen vluchturen nog gewijzigd worden als je reeds op de bestemming bent. Verblijf je in een van onze hotels, dan staat het juiste uur van je transfer, het vluchtnummer en het vertrekuur op het infobord en/of in het infoboek van Thomas Cook Service aan de receptie of kan je het steeds terugvinden op deze site . Heb je enkel een vliegticket geboekt of eindigt je reis niet in een van onze hotels, controleer dan de vluchtstatus voor je SN Brussels Airlines vlucht op deze site of op de website van de geboekte airline.

Controle namen:

Gelieve de exacte spelling van de namen van alle deelnemers te controleren. Naam en voornaam dienen exact overeen te komen met de identiteitspapieren (meisjesnaam voor dames). In geval van foutieve spelling, gelieve uw reisagent te contacteren.

Klimaat:

Er is een tropisch klimaat met weinig variatie in temperaturen. Augustus is de warmste en januari de minst warme maand. 's Avonds kan het door de zeebries wat frisser zijn. Er zijn twee regenseizoenen (mei-augustus, november-december), met meestal korte, tropische buien.

Valuta:

De munteenheid van de Dominicaanse Republiek is de peso; 100 DOP = € 1,71. Je mag geen peso's in- of uitvoeren. Het is best om dollars mee te nemen. Voor dollars krijg je immers een veel betere wisselkoers dan voor euro's. Creditcards (Eurocard, Mastercard en Visa) worden vlot geaccepteerd en er zijn ook internationale geldautomaten. Wissel je geld om in een bank of in het hotel, maar nooit op straat. Zorg dat je op het eind van je verblijf bijna geen peso's overhoudt, want het is lastig om peso's terug te wisselen (dit is alleen mogelijk op vertoon van de wisselbewijsjes en tot maximum 30% van het totaal gewisselde bedrag).

Lokale tijd:

In de Dominicaanse Republiek is het in de winter 5 uur vroeger en in de zomer 6 uur vroeger dan in België.

Elektriciteit:

Stroomsterkte 110 volt. Stopcontacten van het Amerikaanse type, adapter aangeraden.

Fooien:

Over het algemeen wordt er steeds wat drinkgeld verwacht. De gangbare fooi in een restaurant is 5 à 10% van de rekening. Ook taxichauffeurs, kamermeisjes en portiers verwachten een kleine tip.

Zwanger op reis:

Bij sommige airlines is een doktersattest vereist, dat niet ouder mag zijn dan 10 dagen, vanaf de 28e week t.e.m. de 35e week. Vanaf week 36 is het niet meer toegestaan om te vliegen, bij meerlingzwangerschappen geldt dit vanaf de 32e week. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de airlines.

Huisdieren:

Als je een hond of kat meeneemt op vakantie, moet je dit bij de reservering uitdrukkelijk melden. Je moet ook langsgaan bij de dierenarts om de nodige vaccinatiebewijzen te krijgen. Sommige vervoersmaatschappijen en hotels laten geen dieren toe.

Excursies:

De excursies worden georganiseerd door een lokale agent, die borg staat voor een goede begeleiding. Je kunt deze excursies betalen met cash of kredietkaart (Visa en Mastercard).

Uitvoer:

Je mag geen producten op basis van vlees of melk meenemen naar België. Het is verboden antiquiteiten, mineralen of ter plaatse gevonden voorwerpen te exporteren.

Reisadviezen:

Specifieke reisadviezen voor dit land: klik hier

Telefoneren:

Om naar België te bellen kies je: 0032 + zonenummer zonder 0 + abonneenummer. Het landnummer van de Dominicaanse Republiek is 001. Raadpleeg je GSM operator voor gedetailleerde info. Voor extra info: bel 070.750.243 of bij je reisagent.