Reisinfo

Guadeloupe

Specifieke bestemmingsinfo:

Wie op zoek is naar een stukje paradijs op aarde hoeft niet verder te zoeken. Guadeloupe, een kleine exotische eilandengroep van de Franse Antillen in het hartje van de Caraïben heeft het allemaal. Parelwitte droomstranden, kokospalmen, turquoise lagunen, ongerepte landschappen, kleurrijke markten, een heerlijke creoolse keuken en een fascinerende geschiedenis. Vanuit de lucht lijken de twee grootste eilanden van Guadeloupe op een reusachtige vlinder: Basse-Terre, een majestueus eiland met een vulkanische bergketen en veel bananenplantages.

Reisdocumenten:

Reizigers met de Belgische nationaliteit hebben een internationaal paspoort nodig dat na retour nog 6 maand geldig is. Opgelet: ook kinderen en baby's moeten een internationaal paspoort hebben. Voor elke minderjarige die niet begeleid is door de ouders moet je een gewettigde volmacht tonen (te verkrijgen bij het gemeentebestuur). De overheid van Guadeloupe is streng en deinst er niet voor terug om kinderen zonder geldig identiteitsbewijs terug te sturen (eventuele extra kosten zijn voor jou). Indien er een tussenlanding is in de USA of in Canada, moet je ook beschikken over een ESTA of ETA registratie. Zo niet zal de toegang tot de vlucht worden geweigerd. Reizigers met een andere nationaliteit moeten tijdig navragen welke documenten ze nodig hebben (bij hun reisagent of bij hun ambassade). Meer info: www.diplomatie.be

Verzekering:

Voor een zorgeloze vakantie raden wij je een Allianz Global Assistance reisbijstandsverzekering aan. Zelfs als je al over een verzekering van je ziekenfonds beschikt, is dit een goede aanvulling. Informeer ernaar bij je reisagent.

Gezondheid:

Iedereen die naar Guadeloupe reist, moet tegen Hepatitis A beschermd zijn. Meer informatie over inentingen en preventie? Bel de reistelefoon van het Instituut voor Tropische Geneeskunde: 03/247 66 666 of ga naar de site. Neem een kleine reisapotheek mee, met een medicijn voor darmklachten, zonnecrème …

Praktische informatie over de vlucht:

Controleer steeds de website van de geboekte luchtvaartmaatschappij voor de meest actuele info betreffende preseating, bagage, maaltijden, enz. Vloeistoffen moeten in gesloten doorzichtige verpakking blijven tot bij aankomst op de vakantiebestemming of in België. Let op dat je op je retour geen vloeibare tax free goederen aankoopt op je vakantiebestemming nadat je bagage is ingecheckt.

Informatie retourvlucht:

Vanaf 24 uur voor de geplande vertrektijd, kan je jouw ophaaltijd bij het hotel downloaden via de website (Voor Turkije is het via deze site . Je kan natuurlijk ook contact met ons opnemen per telefoon, sms of e-mail. Daarnaast worden veel van onze hotels ook persoonlijk bezocht door één van onze reisleiders. Gedetailleerde informatie over de hotels en bezoektijden verkrijg je bij aankomst op je bestemming of in je hotel.

Controle retourvlucht:

In uitzonderlijke omstandigheden kunnen vluchturen nog gewijzigd worden als je reeds op de bestemming bent. Verblijf je in een van onze hotels, dan staat het juiste uur van je transfer, het vluchtnummer en het vertrekuur op het infobord en/of in het infoboek van Thomas Cook Service aan de receptie of kan je het steeds terugvinden op deze site . Heb je enkel een vliegticket geboekt of eindigt je reis niet in een van onze hotels, controleer dan de vluchtstatus voor je SN Brussels Airlines vlucht op deze site of op de website van de geboekte airline.

Controle namen:

Gelieve de exacte spelling van de namen van alle deelnemers te controleren. Naam en voornaam dienen exact overeen te komen met de identiteitspapieren (meisjesnaam voor dames). In geval van foutieve spelling, gelieve uw reisagent te contacteren.

Klimaat:

Guadeloupe heeft een subtropisch klimaat, met weinig variatie in temperaturen. Er zijn 2 jaargetijden. De droge tijd van november tot april en het vochtig seizoen van mei tot oktober.

Valuta:

In Guadeloupe betaal je gewoon met de euro. De meest gangbare kredietkaarten worden in de meeste hotels en winkels geaccepteerd. Vraag na bij je bank of je bankkaart ook buiten Europa aanvaard wordt. Geld afhalen met kredietkaart is mogelijk. Huur in je hotel of appartement een safe om geld en waardepapieren op te bergen. Juwelen en andere dure accessoires laat je best thuis.

Lokale tijd:

In de zomer in het er 6 uur en in de winter 5 uur vroeger dan in België.

Elektriciteit:

Het wordt aanbevolen om een verloopstekker mee te nemen daar de stopcontacten voor scheerapparaten en haardrogers over het algemeen van Amerikaans model zijn (stekkers met platte pennen). De gebruikelijke netspanning is 230 volt.

Fooien:

Over het algemeen wordt er steeds wat drinkgeld verwacht. De gangbare fooi in een restaurant is 5 à 10% van de rekening. Ook taxichauffeurs, kamermeisjes en portiers verwachten een kleine tip.

Zwanger op reis:

Bij sommige airlines is een doktersattest vereist, dat niet ouder mag zijn dan 10 dagen, vanaf de 28e week t.e.m. de 35e week. Vanaf week 36 is het niet meer toegestaan om te vliegen, bij meerlingzwangerschappen geldt dit vanaf de 32e week. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de airlines.

Huisdieren:

Als je een hond of kat meeneemt op vakantie, moet je dit bij de reservering uitdrukkelijk melden. Je moet ook langsgaan bij de dierenarts om de nodige vaccinatiebewijzen te krijgen. Sommige vervoersmaatschappijen en hotels laten geen dieren toe.

Excursies:

De excursies worden georganiseerd door een lokale agent, die borg staat voor een goede begeleiding. Je kunt deze excursies betalen met cash of kredietkaart (Visa en Mastercard).

Uitvoer:

Je mag geen producten op basis van vlees of melk meenemen naar België. Het is verboden antiquiteiten, mineralen of ter plaatse gevonden voorwerpen te exporteren.

Reisadviezen:

Specifieke reisadviezen voor dit land: klik hier

Telefoneren:

Om naar België te bellen kies je: 0032 + zonenummer zonder 0 + abonneenummer. Het landnummer van Guadeloupe is 00590. Raadpleeg je GSM operator voor gedetailleerde info. Voor extra info: bel 070.750.243 of bij je reisagent.