Reisinfo

ItaliŽ - SiciliŽ

Specifieke bestemmingsinfo:

SiciliŽ is het grootste eiland in de Middellandse Zee en wordt ook wel de brug tussen Europa en Afrika genoemd. Ontdek de Etna, met zijn 3340 m. de grootste actieve vulkaan van het continent, Taormina en het indrukwekkende Palermo. Bewonder Griekse tempels, Romeinse villa's en kathedralen. SiciliŽ prikkelt je zintuigen met een overvloed aan kleuren en smaken. Arabische, Griekse en Italiaanse invloeden zorgen voor een heerlijke, gevarieerde keuken. Siciliaanse specialiteiten zijn cannoli, pecorino en bottarga.

Reisdocumenten:

Voor reizigers met de Belgische nationaliteit volstaat een geldige identiteitskaart. Opgelet: ook kinderen en baby's moeten een identiteitskaart met foto hebben. Een wit kaartje volstaat dus niet. Voor elke minderjarige die niet begeleid is door de ouders moet je een gewettigde volmacht tonen (te verkrijgen bij het gemeentebestuur). De Italiaanse overheid is zeer streng inzake identiteitsbewijzen voor kinderen. Zonder deze papieren kan men je de toegang tot het land weigeren (eventuele extra kosten zijn voor jou). Reizigers met een andere nationaliteit moeten tijdig navragen welke documenten ze nodig hebben (bij je ambassade). Meer info, klik hier .

Problemen/Klachten:

Je kan gebruik maken van ťťn van onderstaande opties om tijdens je vakantie contact op te nemen met je reisleiding. Wij zijn bereikbaar voor tips, de leukste plekjes of hot-spots die je zeker niet mag missen. Maar natuurlijk ook in het geval van problemen staan zij graag voor je klaar.
Via telefoon Je kan je reisleiding 24u op 24u bereiken op het nummer: 0032 25 88 47 59
Via SMS Stuur een SMS bericht naar: 0044 75 37 41 61 50. Bij het verzenden en ontvangen van SMS-en worden kosten door je provider in rekening gebracht.
Via WhatsApp Stuur een bericht naar: 0034 639 683 652. Bij gebruik van WhatsApp connecteer je best via een lokaal draadloos netwerk (wifi), meestal beschikbaar in de lobby van je hotel.
Via e-mail Stuur een e-mail naar ConnectedNL@Thomascook.com
Je kan ook chatten met ťťn van de medewerkers ter plaatse via de site.
Uitgezonderd voor het Gardameer:
In deze regio wordt de reisleiding verzorgd door onze partner BERGMANN TOURISTIK.
Contact
BERGMANN TOURISTIK
Via Monte Misone 49,
I-38066 Riva del Garda (TN)
Openingsuren: maandag t/m zaterdag, 9.00-12.30 uur en 14.30-18.30 uur.
Telefoon: Telefoonnummer: 0039 464553746 Noodnummer: 0039 3489000097
E-mail service@bergmann.it

Verzekering:

Voor een zorgeloze vakantie raden wij je een Allianz Global Assistance reisbijstandsverzekering aan. Zelfs als je al over een verzekering van je ziekenfonds beschikt, is dit een goede aanvulling. Informeer ernaar bij je reisagent.

Informatie retourvlucht:

Vanaf 24 uur voor de geplande vertrektijd, kan je jouw ophaaltijd bij het hotel downloaden via de website (Voor Turkije is het via deze site . Je kan natuurlijk ook contact met ons opnemen per telefoon, sms of e-mail. Daarnaast worden veel van onze hotels ook persoonlijk bezocht door ťťn van onze reisleiders. Gedetailleerde informatie over de hotels en bezoektijden verkrijg je bij aankomst op je bestemming of in je hotel.

Controle retourvlucht:

In uitzonderlijke omstandigheden kunnen vluchturen nog gewijzigd worden als je reeds op de bestemming bent. Verblijf je in een van onze hotels, dan staat het juiste uur van je transfer, het vluchtnummer en het vertrekuur op het infobord en/of in het infoboek van Thomas Cook Service aan de receptie of kan je het steeds terugvinden op deze site . Heb je enkel een vliegticket geboekt of eindigt je reis niet in een van onze hotels, controleer dan de vluchtstatus voor je SN Brussels Airlines vlucht op deze site of op de website van de geboekte airline.

Controle namen:

Gelieve de exacte spelling van de namen van alle deelnemers te controleren. Naam en voornaam dienen exact overeen te komen met de identiteitspapieren (meisjesnaam voor dames). In geval van foutieve spelling, gelieve uw reisagent te contacteren.

Valuta:

In ItaliŽ betaal je gewoon met de euro. De belangrijkste kredietkaarten zoals Visa, Diner's Club en Mastercard worden in de meeste hotels en winkels aanvaard. Huur in je hotel of appartement een safe om geld en waardepapieren op te bergen. Juwelen en andere dure accessoires laat je best thuis.

Lokale tijd:

In ItaliŽ is het hetzelfde uur als in BelgÔe

Elektriciteit:

De stroomsterkte in ItaliŽ is 220 volt. Een tussenstekker is wel noodzakelijk.

Zwanger op reis:

Bij sommige airlines is een doktersattest vereist, dat niet ouder mag zijn dan 10 dagen, vanaf de 28e week t.e.m. de 35e week. Vanaf week 36 is het niet meer toegestaan om te vliegen, bij meerlingzwangerschappen geldt dit vanaf de 32e week. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de airlines.

Huisdieren:

Als je een hond of kat meeneemt op vakantie, moet je dit bij de reservering uitdrukkelijk melden. Je moet ook langsgaan bij de dierenarts om de nodige vaccinatiebewijzen te krijgen. Sommige vervoersmaatschappijen en hotels laten geen dieren toe.

Excursies:

De excursies worden georganiseerd door een lokale agent, die borg staat voor een goede begeleiding. Je kunt deze excursies betalen met cash of kredietkaart (Visa en Mastercard).

Uitvoer:

Je mag geen producten op basis van vlees of melk meenemen naar BelgiŽ. Het is verboden antiquiteiten, mineralen of ter plaatse gevonden voorwerpen te exporteren.

Reisadviezen:

Specifieke reisadviezen voor dit land: klik hier

Telefoneren:

Het landnummer van ItaliŽ is 0039. Om naar BelgiŽ te bellen kies je: 0032 + zonenummer zonder 0 + abonneenummer. Raadpleeg je GSM operator voor gedetailleerde info. Voor extra info: bel 070.233.966 of bij je reisagent.