Reisinfo

Cyprus - Paphos

Specifieke bestemmingsinfo:

Je vakantie Cyprus in een notendop: bruisende badsteden, gouden zandstranden, eeuwenoude paleizen, Romeinse villa's, het kasteel van Paphos, het amfitheater van Kourion en ruwe bergstreken. Cyprus biedt 9000 jaar geschiedenis op het kruispunt van Europa en het Midden-Oosten. Kastelen en kruisvaarders kijken uit over golvende wijngaarden. Tussen citroen- en amandelbomen stoot je op Romeinse mozaïeken en ruïnes van rijk versierde kloosters. Dankzij de zon en een glaasje commandaria kan je vakantie niet meer stuk.

Reisdocumenten:

Voor reizigers met de Belgische nationaliteit volstaat de identiteitskaart. Opgelet: ook kinderen en baby's moeten een identiteitskaart met foto hebben. Voor elke minderjarige die niet begeleid is door de ouders moet je een gewettigde volmacht tonen (te verkrijgen bij het gemeentebestuur). De overheid van Cyprus is streng en deinst er niet voor terug om kinderen zonder geldig identiteitsbewijs terug te sturen (eventuele extra kosten zijn voor jou). Reizigers met een andere nationaliteit moeten tijdig navragen welke documenten ze nodig hebben (bij hun ambassade). Indien je nog met een cruise naar Egypte op excursie wilt, heb je geen internationaal paspoort nodig. Meer info, klik hier .

Extra info:

Reizigers die de Groene Lijn oversteken moeten hun paspoort of identiteitskaart kunnen voorleggen en moeten een afzonderlijk kosteloos visumformulier in vullen, dat opnieuw moet worden voorgelegd bij het verlaten van het grondgebied. Artikelen die gekocht worden tijdens uitstappen in het noordelijke gedeelte van Cyprus zijn onderworpen aan een douanereglementering. Meer info: Diplomatie.
Huurwagen: In Cyprus rijdt men links!

Problemen/Klachten:

Je kan gebruik maken van één van onderstaande opties om tijdens je vakantie contact op te nemen met je reisleiding. Wij zijn bereikbaar voor tips, de leukste plekjes of hot-spots die je zeker niet mag missen. Maar natuurlijk ook in het geval van problemen staan zij graag voor je klaar.
Via telefoon Je kan je reisleiding 24u op 24u bereiken op het nummer: 0032 25 88 47 59
Via SMS Stuur een SMS bericht naar: 0044 75 37 41 61 50. Bij het verzenden en ontvangen van SMS-en worden kosten door je provider in rekening gebracht.
Via WhatsApp Stuur een bericht naar: 0034 639 683 652. Bij gebruik van WhatsApp connecteer je best via een lokaal draadloos netwerk (wifi), meestal beschikbaar in de lobby van je hotel.
Via e-mail Stuur een e-mail naar ConnectedNL@Thomascook.com
Je kan ook chatten met één van de medewerkers ter plaatse via de site

Verzekering:

Voor een zorgeloze vakantie raden wij je een Allianz Global Assistance reisbijstandsverzekering aan. Zelfs als je al over een verzekering van je ziekenfonds beschikt, is dit een goede aanvulling. Informeer ernaar bij je reisagent.

Informatie retourvlucht:

Vanaf 24 uur voor de geplande vertrektijd, kan je jouw ophaaltijd bij het hotel downloaden via de website (Voor Turkije is het via deze site . Je kan natuurlijk ook contact met ons opnemen per telefoon, sms of e-mail. Daarnaast worden veel van onze hotels ook persoonlijk bezocht door één van onze reisleiders. Gedetailleerde informatie over de hotels en bezoektijden verkrijg je bij aankomst op je bestemming of in je hotel.

Controle retourvlucht:

In uitzonderlijke omstandigheden kunnen vluchturen nog gewijzigd worden als je reeds op de bestemming bent. Verblijf je in een van onze hotels, dan staat het juiste uur van je transfer, het vluchtnummer en het vertrekuur op het infobord en/of in het infoboek van Thomas Cook Service aan de receptie of kan je het steeds terugvinden op deze site . Heb je enkel een vliegticket geboekt of eindigt je reis niet in een van onze hotels, controleer dan de vluchtstatus voor je SN Brussels Airlines vlucht op deze site of op de website van de geboekte airline.

Controle namen:

Gelieve de exacte spelling van de namen van alle deelnemers te controleren. Naam en voornaam dienen exact overeen te komen met de identiteitspapieren (meisjesnaam voor dames). In geval van foutieve spelling, gelieve uw reisagent te contacteren.

Klimaat:

Mediterraan zeeklimaat met milde winters en warme zomers met weinig neerslag. In de zomer beschermt men zich best tegen de hitte met de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen in dit klimaat: de zon vermijden tijdens de warmste uren, zonnecrème voor huidbescherming en water drinken tegen uitdroging.

Valuta:

In Cyprus betaal je gewoon met de euro. Banken zijn open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. De meest gangbare kredietkaarten worden in de meeste hotels en winkels geaccepteerd. Geld afhalen met Maestro is mogelijk. Huur in je hotel of appartement een safe om geld en waardepapieren op te bergen. Juwelen en andere dure accessoires laat je best thuis.

Lokale tijd:

In Cyprus is het 1 uur later dan in België.

Elektriciteit:

De stroomsterkte op Cyprus is 220/240 volt. Normale Europese stekkers volstaan niet altijd. In de meeste hotels is een adapter noodzakelijk, te verkrijgen aan de receptie tegen betaling (ongeveer 4 EUR).

Kledij:

Jongens worden verwacht een lange broek te dragen in het restaurant van het hotel. Dit geldt ook voor volwassenen.

Zwanger op reis:

Bij sommige airlines is een doktersattest vereist, dat niet ouder mag zijn dan 10 dagen, vanaf de 28e week t.e.m. de 35e week. Vanaf week 36 is het niet meer toegestaan om te vliegen, bij meerlingzwangerschappen geldt dit vanaf de 32e week. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de airlines.

Huisdieren:

Als je een hond of kat meeneemt op vakantie, moet je dit bij de reservering uitdrukkelijk melden. Je moet ook langsgaan bij de dierenarts om de nodige vaccinatiebewijzen te krijgen. Sommige vervoersmaatschappijen en hotels laten geen dieren toe.

Excursies:

De excursies worden georganiseerd door een lokale agent, die borg staat voor een goede begeleiding. Je kunt deze excursies betalen met cash of kredietkaart (Visa en Mastercard).

Uitvoer:

Je mag geen producten op basis van vlees of melk meenemen naar België. Het is verboden antiquiteiten, mineralen of ter plaatse gevonden voorwerpen te exporteren.

Reisadviezen:

Specifieke reisadviezen voor dit land: klik hier

Telefoneren:

Om naar België te bellen kies je: 0032 + zonenummer zonder 0 + abonneenummer. De landcode voor Cyprus is 00357. Raadpleeg je GSM operator voor gedetailleerde info. Voor extra info: bel 070.233.966 of bij je reisagent.