Reisinfo

Mauritius

Specifieke bestemmingsinfo:

Wuivende suikerrietvelden, reuzenwaterlelies, parelwitte stranden en kostbaar ebbenhout. Mauritius is een tropisch paradijs. Het eilandje nabij de Steenbokskeerkring hoort geografisch bij Afrika, maar is sterk beïnvloed door de Europese, Arabische en Indische cultuur. De warme mensen, het relaxte levenstempo, de kleurrijke feesten, de weelderig groene natuur, Mauritius is een parel in de Indische Oceaan.

Reisdocumenten:

Reizigers met de Belgische nationaliteit hebben een internationaal paspoort nodig dat na retour nog 6 maand geldig is. Opgelet: Ook kinderen en baby's moeten een internationaal paspoort hebben. Voor elke minderjarige die niet begeleid is door de ouders moet je een gewettigde volmacht tonen (te verkrijgen bij het gemeentebestuur). De overheid van Mauritius is streng en deinst er niet voor terug om kinderen zonder geldig identiteitsbewijs terug te sturen (eventuele extra kosten zijn voor jou). Reizigers met een andere nationaliteit moeten tijdig navragen welke documenten ze nodig hebben (bij hun ambassade). Klik hier voor meer info.

Problemen/Klachten:

Je kan gebruik maken van één van onderstaande opties om tijdens je vakantie contact op te nemen met je reisleiding. Wij zijn bereikbaar voor tips, de leukste plekjes of hot-spots die je zeker niet mag missen. Maar natuurlijk ook in het geval van problemen staan zij graag voor je klaar.
Via telefoon Je kan je reisleiding 24u op 24u bereiken op het nummer: 0032 25 88 47 59
Via SMS Stuur een SMS bericht naar: 0044 75 37 41 61 50. Bij het verzenden en ontvangen van SMS-en worden kosten door je provider in rekening gebracht.
Via WhatsApp Stuur een bericht naar: 0034 639 683 652. Bij gebruik van WhatsApp connecteer je best via een lokaal draadloos netwerk (wifi), meestal beschikbaar in de lobby van je hotel.
Via e-mail Stuur een e-mail naar ConnectedNL@Thomascook.com
Je kan ook chatten met één van de medewerkers ter plaatse via de site

Verzekering:

Voor een zorgeloze vakantie raden wij je een Allianz Global Assistance reisbijstandsverzekering aan. Zelfs als je al over een verzekering van je ziekenfonds beschikt, is dit een goede aanvulling. Informeer ernaar bij je reisagent.

Gezondheid:

Er zijn geen verplichte inentingen. Inentingen tegen difterie, tyfus en hepatitis A en B worden aanbevolen. Meer informatie over inentingen en preventie? Bel de reistelefoon van het Instituut voor Tropische Geneeskunde: 03/247 66 666 of ga naar de site. Neem een kleine reisapotheek mee, met een medicijn voor darmklachten, zonnecrème …

Praktische informatie over de vlucht:

Controleer steeds de website van de geboekte luchtvaartmaatschappij voor de meest actuele info betreffende preseating, bagage, maaltijden, enz. Vloeistoffen moeten in gesloten doorzichtige verpakking blijven tot bij aankomst op de vakantiebestemming of in België. Let op dat je op je retour geen vloeibare tax free goederen aankoopt op je vakantiebestemming nadat je bagage is ingecheckt.

Informatie retourvlucht:

Vanaf 24 uur voor de geplande vertrektijd, kan je jouw ophaaltijd bij het hotel downloaden via de website (Voor Turkije is het via deze site . Je kan natuurlijk ook contact met ons opnemen per telefoon, sms of e-mail. Daarnaast worden veel van onze hotels ook persoonlijk bezocht door één van onze reisleiders. Gedetailleerde informatie over de hotels en bezoektijden verkrijg je bij aankomst op je bestemming of in je hotel.

Controle retourvlucht:

In uitzonderlijke omstandigheden kunnen vluchturen nog gewijzigd worden als je reeds op de bestemming bent. Verblijf je in een van onze hotels, dan staat het juiste uur van je transfer, het vluchtnummer en het vertrekuur op het infobord en/of in het infoboek van Thomas Cook Service aan de receptie of kan je het steeds terugvinden op deze site . Heb je enkel een vliegticket geboekt of eindigt je reis niet in een van onze hotels, controleer dan de vluchtstatus voor je SN Brussels Airlines vlucht op deze site of op de website van de geboekte airline.

Controle namen:

Gelieve de exacte spelling van de namen van alle deelnemers te controleren. Naam en voornaam dienen exact overeen te komen met de identiteitspapieren (meisjesnaam voor dames). In geval van foutieve spelling, gelieve uw reisagent te contacteren.

Klimaat:

Mauritius heeft een aangenaam tropisch zeeklimaat zonder teveel extremen, maar met plaatselijk sterke verschillen. Terwijl het in het binnenland (centraal plateau) regent, schijnt de zon dikwijls aan zee en omgekeerd. Ook zijn er verschillen tussen de oost- en de westkust. Van november tot april is de warmste periode. In deze periode ontstaan op zee dikwijls tropische stormen. Aan land kan het dan (van januari tot maart, vooral op het centraal plateau) soms hevig regenen. De winter is van juli tot september met temperaturen aan zee van ongeveer 25°C en minder regen.

Valuta:

De munteenheid van Mauritius is de roepia: MUR 100 = ca. € 2,48. Let wel: dit is slechts een aanwijzing want de koers kan dagelijks wijzigen. De meest gangbare kredietkaarten worden in de meeste hotels en winkels geaccepteerd. Vraag na bij je bank of je bankkaart ook buiten Europa aanvaard wordt. Geld afhalen met kredietkaart is mogelijk. Wissel je geld om in een bank of in je hotel, maar nooit op straat. Huur in je hotel of appartement een safe om geld en waardepapieren op te bergen. Juwelen en andere dure accessoires laat je best thuis.

Lokale tijd:

Tijdens de zomer is het er 2 uur later en tijdens de winter 3 uur.

Elektriciteit:

in Mauritius is de netspanning 220 volt.

Kledij:

Lichte kledij het hele jaar door. Voorzie wel een sjaal of licht vestje want de avonden zijn gevoelig frisser. Tijdens het avondeten wordt gepaste kledij verwacht. Voor de excursies wordt aangeraden om goeie schoenen te dragen, een hoed, anti-muggenmelk en een regenvest voor de tropische buien.

Zwanger op reis:

Bij sommige airlines is een doktersattest vereist, dat niet ouder mag zijn dan 10 dagen, vanaf de 28e week t.e.m. de 35e week. Vanaf week 36 is het niet meer toegestaan om te vliegen, bij meerlingzwangerschappen geldt dit vanaf de 32e week. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de airlines.

Huisdieren:

Als je een hond of kat meeneemt op vakantie, moet je dit bij de reservering uitdrukkelijk melden. Je moet ook langsgaan bij de dierenarts om de nodige vaccinatiebewijzen te krijgen. Sommige vervoersmaatschappijen en hotels laten geen dieren toe.

Excursies:

De excursies worden georganiseerd door een lokale agent, die borg staat voor een goede begeleiding. Je kunt deze excursies betalen met cash of kredietkaart (Visa en Mastercard).

Uitvoer:

Je mag geen producten op basis van vlees of melk meenemen naar België. Het is verboden antiquiteiten, mineralen of ter plaatse gevonden voorwerpen te exporteren.

Reisadviezen:

Specifieke reisadviezen voor dit land: klik hier

Telefoneren:

Om naar België te bellen kies je: 0032 + zonenummer zonder 0 + abonneenummer. Het landnummer van Mauritius is 00230. Raadpleeg je GSM operator voor gedetailleerde info. Voor extra info: bel 070.750.243 of bij je reisagent.