Reisinfo

Malediven - Male

Specifieke bestemmingsinfo:

Deze topbestemming bestaat uit meer dan 1.000 eilanden, waarvan het grootste 5 km² omvat. Op de Malediven beleef je je meest luxueuze vakantie. Laat je dus maar eens goed verwennen. Vanaf de sfeervolle aankomsthal van de luchthaven loop je zo naar de aanlegsteiger waar boten je naar je eiland brengen. Wat dacht je van een gezellige party met heerlijk eten, toffe muziek, ontspannen sfeer en op de achtergrond alleen de ruisende zee? In de Malediven is dit geen droom! Het schijnt dat de grootste vissen het meeste bijten tijdens zonsondergang. Benieuwd of het waar is? Ondervind het zelf en doe aan 'sunset fishing'. En de zelfgevangen vis? Die krijg je nadien smakelijk op je bord geserveerd!

Reisdocumenten:

Reizigers met de Belgische nationaliteit hebben een internationaal paspoort nodig (nog minstens 6 maanden geldig na terugkeer). Het verplichte visum wordt bij aankomst overhandigd (gratis, max. 4 weken geldig). Opgelet: ook kinderen en baby's moeten een internationaal paspoort hebben. Voor elke minderjarige die niet begeleid is door de ouders moet je een gewettigde volmacht tonen (te verkrijgen bij het gemeentebestuur). Reizigers met een andere nationaliteit moeten tijdig navragen welke documenten ze nodig hebben (bij je ambassade). Klik hier voor meer info.

Extra info:

Iedereen (vanaf de leeftijd van 2 jaar) moet verplicht een uitgaanstax van 12 $ betalen wanneer je de Malediven verlaat. Je kunt cash betalen of met kredietkaart op de luchthaven via een self-service systeem. Je ontvangt 2 bewijzen van betaling, waarvan één toegevoegd wordt aan je boarding pass.

Problemen/Klachten:

Je kan gebruik maken van één van onderstaande opties om tijdens je vakantie contact op te nemen met je reisleiding. Wij zijn bereikbaar voor tips, de leukste plekjes of hot-spots die je zeker niet mag missen. Maar natuurlijk ook in het geval van problemen staan zij graag voor je klaar.
Via telefoon Je kan je reisleiding 24u op 24u bereiken op het nummer: 0032 25 88 47 59
Via SMS Stuur een SMS bericht naar: 0044 75 37 41 61 50. Bij het verzenden en ontvangen van SMS-en worden kosten door je provider in rekening gebracht.
Via WhatsApp Stuur een bericht naar: 0034 639 683 652. Bij gebruik van WhatsApp connecteer je best via een lokaal draadloos netwerk (wifi), meestal beschikbaar in de lobby van je hotel.
Via e-mail Stuur een e-mail naar ConnectedNL@Thomascook.com
Je kan ook chatten met één van de medewerkers ter plaatse via de site

Verzekering:

Voor een zorgeloze vakantie raden wij je een Allianz Global Assistance reisbijstandsverzekering aan. Zelfs als je al over een verzekering van je ziekenfonds beschikt, is dit een goede aanvulling. Informeer ernaar bij je reisagent.

Gezondheid:

Een inenting tegen tetanus wordt aanbevolen. Tevens raden wij je aan niet van het leidingwater te drinken. Meer informatie over inentingen en preventie? Bel de reistelefoon van het Instituut voor Tropische Geneeskunde: 03/247 66 66. Of ga naar de site. Neem een kleine reisapotheek mee met antimuggenzalf, een medicijn tegen darmklachten, een zonnecrème met hoge beschermingsfactor… Kokosolie is het beste middeltje tegen de beten van kleine strandvliegjes.

Praktische informatie over de vlucht:

Controleer steeds de website van de geboekte luchtvaartmaatschappij voor de meest actuele info betreffende preseating, bagage, maaltijden, enz. Vloeistoffen moeten in gesloten doorzichtige verpakking blijven tot bij aankomst op de vakantiebestemming of in België. Let op dat je op je retour geen vloeibare tax free goederen aankoopt op je vakantiebestemming nadat je bagage is ingecheckt.

Informatie retourvlucht:

Vanaf 24 uur voor de geplande vertrektijd, kan je jouw ophaaltijd bij het hotel downloaden via de website (Voor Turkije is het via deze site . Je kan natuurlijk ook contact met ons opnemen per telefoon, sms of e-mail. Daarnaast worden veel van onze hotels ook persoonlijk bezocht door één van onze reisleiders. Gedetailleerde informatie over de hotels en bezoektijden verkrijg je bij aankomst op je bestemming of in je hotel.

Controle retourvlucht:

In uitzonderlijke omstandigheden kunnen vluchturen nog gewijzigd worden als je reeds op de bestemming bent. Verblijf je in een van onze hotels, dan staat het juiste uur van je transfer, het vluchtnummer en het vertrekuur op het infobord en/of in het infoboek van Thomas Cook Service aan de receptie of kan je het steeds terugvinden op deze site . Heb je enkel een vliegticket geboekt of eindigt je reis niet in een van onze hotels, controleer dan de vluchtstatus voor je SN Brussels Airlines vlucht op deze site of op de website van de geboekte airline.

Controle namen:

Gelieve de exacte spelling van de namen van alle deelnemers te controleren. Naam en voornaam dienen exact overeen te komen met de identiteitspapieren (meisjesnaam voor dames). In geval van foutieve spelling, gelieve uw reisagent te contacteren.

Klimaat:

Op de Malediven heerst een tropisch klimaat met het hele jaar door hoge temperaturen en veel zon. Gemiddelde temperatuur: 29°C - 32°C. Het weer wordt bepaald door de moessons. Er zijn 2 moessons per jaar, die tevens de seizoenen aanduiden: NO-moesson van november tot en met maart en de ZW-moesson van juni tot en met augustus. De NO-moesson brengt de droge periode met weinig bewolking. De warmste maanden zijn maart en april. De natste maanden zijn juni tot en met september wanneer de ZW-moesson goed op gang is gekomen. Ondanks de invloed van de ZW-moesson blijven er voldoende zonne-uren over, want de regen valt meestal in korte, hevige buien, waarna het direct weer opklaart. De temperatuur van het water is tamelijk constant en ligt het hele jaar rond 28°C.

Valuta:

De munteenheid van de Malediven is de Maledivische Rufiya (MVR). 100 MVR = ca. € 5,40. Het is verboden Rufiyaas in- of uit te voeren Op de resort-eilanden worden de prijzen in US dollars aangegeven en heeft men meestal geen contant geld nodig. De kosten van de consumpties worden op de rekening bijgeschreven, die je bij vertrek betaalt. Vraag na bij je bank of je bankkaart ook buiten Europa aanvaard wordt.

Lokale tijd:

Op de Malediven is het in de winter 4 uur later en in de zomer 3 uur later dan in België.

Elektriciteit:

Stroomsterkte: 230 Volt. Stopcontacten: voorzie een internationale adapter.

Kledij:

Lichte zomerkledij uit katoen en een lichte regenjas voor eventuele regenbuien. Verder is strandkledij voldoende. Wel wordt gevraagd om in de restaurants niet in badpak/zwembroek te verschijnen. Monokini en nudisme zijn absoluut verboden en worden streng bestraft (tot 1.000 US dollar). Tijdens excursies naar Male en/of bewoonde eilanden, wordt er gevraagd geen minirokken en shorts te dragen, knieën en schouders moeten zowel bij dames als bij heren bedekt zijn.

Fooien:

Fooien vormen voor het personeel een goede manier om hun financiële positie enigszins te verbeteren. De richtlijnen voor de kelners en de kamermeisjes zijn 1 US dollar per dag en voor de kruiers 1 US dollar per bagagestuk. Alle resorts voegen sowieso ook 10% service charge toe aan de rekeningen.

Zwanger op reis:

Bij sommige airlines is een doktersattest vereist, dat niet ouder mag zijn dan 10 dagen, vanaf de 28e week t.e.m. de 35e week. Vanaf week 36 is het niet meer toegestaan om te vliegen, bij meerlingzwangerschappen geldt dit vanaf de 32e week. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de airlines.

Huisdieren:

Als je een hond of kat meeneemt op vakantie, moet je dit bij de reservering uitdrukkelijk melden. Je moet ook langsgaan bij de dierenarts om de nodige vaccinatiebewijzen te krijgen. Sommige vervoersmaatschappijen en hotels laten geen dieren toe.

Excursies:

De excursies worden georganiseerd door een lokale agent, die borg staat voor een goede begeleiding. Je kunt deze excursies betalen met cash of kredietkaart (Visa en Mastercard).

Uitvoer:

Je mag geen producten op basis van vlees of melk meenemen naar België. Het is verboden antiquiteiten, mineralen of ter plaatse gevonden voorwerpen te exporteren.

Reisadviezen:

Specifieke reisadviezen voor dit land: klik hier

Telefoneren:

Om naar België te bellen: 0032 + zonenummer zonder 0 + abonneenummer. Het landnummer van de Malediven is 0096. Raadpleeg je GSM operator voor gedetailleerde info. Voor extra info: bel 070.750.243 of bij je reisagent.