Reisinfo

Mexico

Specifieke bestemmingsinfo:

Een diepblauwe hemel en parelwitte stranden, geheimzinnige Mayatempels in tropische landschappen koloniale steden vol kleur en grandeur: Mexico is een land van contrasten. Geniet van een strandvakantie in het sympathieke Playa del Carmen. De pittige keuken en warme gastvrijheid van de Mexicanen laten je nooit meer los.

Reisdocumenten:

Reizigers met de Belgische nationaliteit hebben een internationaal paspoort nodig dat na retour nog 6 maand geldig is. Een toeristenkaart wordt je overhandigd door de luchtvaartmaatschappij gedurende de vlucht naar Mexico. Deze dien je dan zelf in te vullen. Opgelet: ook kinderen en baby's moeten een internationaal paspoort hebben. Voor elke minderjarige die niet begeleid is door de ouders moet je een gewettigde volmacht tonen (te verkrijgen bij het gemeentebestuur). De overheid van Mexico is streng en deinst er niet voor terug om kinderen zonder geldig identiteitsbewijs terug te sturen (eventuele extra kosten zijn voor jou). Indien er een tussenlanding is in de USA of in Canada, moet je ook beschikken over een ESTA of ETA registratie. Zo niet zal de toegang tot de vlucht worden geweigerd. Reizigers met een andere nationaliteit moeten tijdig navragen welke documenten ze nodig hebben (bij hun reisadviseur of bij hun ambassade). Klik hier voor meer info.

Extra info:

Huurwagen: Je kan steeds een wagen huren bij de reisleiding (min. leeftijd 21 jaar). Je Belgisch rijbewijs volstaat. Gelieve er rekening mee te houden dat er een hoge waarborg wordt vereist indien je niet over een courante kredietkaart beschikt.

Problemen/Klachten:

Je kan gebruik maken van één van onderstaande opties om tijdens je vakantie contact op te nemen met je reisleiding. Wij zijn bereikbaar voor tips, de leukste plekjes of hot-spots die je zeker niet mag missen. Maar natuurlijk ook in het geval van problemen staan zij graag voor je klaar.
Via telefoon Je kan je reisleiding 24u op 24u bereiken op het nummer: 0032 25 88 47 59
Via SMS Stuur een SMS bericht naar: 0044 75 37 41 61 50. Bij het verzenden en ontvangen van SMS-en worden kosten door je provider in rekening gebracht.
Via WhatsApp Stuur een bericht naar: 0034 639 683 652. Bij gebruik van WhatsApp connecteer je best via een lokaal draadloos netwerk (wifi), meestal beschikbaar in de lobby van je hotel.
Via e-mail Stuur een e-mail naar ConnectedNL@Thomascook.com
Je kan ook chatten met één van de medewerkers ter plaatse via de site

Verzekering:

Voor een zorgeloze vakantie raden wij je een Allianz Global Assistance reisbijstandsverzekering aan. Zelfs als je al over een verzekering van je ziekenfonds beschikt, is dit een goede aanvulling. Informeer ernaar bij je reisagent.

Gezondheid:

Er zijn geen verplichte inentingen. Meer informatie over inentingen en preventie? Bel de reistelefoon van het Instituut voor Tropische Geneeskunde: 03/247 66 666. of ga naar de site. Neem een kleine reisapotheek mee, met een medicijn voor darmklachten, zonnecrème …

Praktische informatie over de vlucht:

Controleer steeds de website van de geboekte luchtvaartmaatschappij voor de meest actuele info betreffende preseating, bagage, maaltijden, enz. Vloeistoffen moeten in gesloten doorzichtige verpakking blijven tot bij aankomst op de vakantiebestemming of in België. Let op dat je op je retour geen vloeibare tax free goederen aankoopt op je vakantiebestemming nadat je bagage is ingecheckt.

Informatie retourvlucht:

Vanaf 24 uur voor de geplande vertrektijd, kan je jouw ophaaltijd bij het hotel downloaden via de website (Voor Turkije is het via deze site . Je kan natuurlijk ook contact met ons opnemen per telefoon, sms of e-mail. Daarnaast worden veel van onze hotels ook persoonlijk bezocht door één van onze reisleiders. Gedetailleerde informatie over de hotels en bezoektijden verkrijg je bij aankomst op je bestemming of in je hotel.

Controle retourvlucht:

In uitzonderlijke omstandigheden kunnen vluchturen nog gewijzigd worden als je reeds op de bestemming bent. Verblijf je in een van onze hotels, dan staat het juiste uur van je transfer, het vluchtnummer en het vertrekuur op het infobord en/of in het infoboek van Thomas Cook Service aan de receptie of kan je het steeds terugvinden op deze site . Heb je enkel een vliegticket geboekt of eindigt je reis niet in een van onze hotels, controleer dan de vluchtstatus voor je SN Brussels Airlines vlucht op deze site of op de website van de geboekte airline.

Controle namen:

Gelieve de exacte spelling van de namen van alle deelnemers te controleren. Naam en voornaam dienen exact overeen te komen met de identiteitspapieren (meisjesnaam voor dames). In geval van foutieve spelling, gelieve uw reisagent te contacteren.

Klimaat:

Het klimaat varieert met de hoogte. Gematigd overdag en fris 's nachts op de hoogvlaktes, zoals die van Mexico City en Oaxaca, tropisch langs de kusten, die prettig afgekoeld worden door de zeewind. Van oktober tot en met mei is het droge seizoen. Van juni tot september: kortstondige neerslag, in het algemeen aan het einde van de dag. De zandstranden in Cancun, Playa del Carmen en de Riviera Maya zijn onderhevig aan tropische invloeden (stromingen, tropische onweders, enz.) en daardoor kan de breedte van de stranden sterk variëren. Soms zijn maatregelen nodig om erosie tegen te gaan (vb. zandzakken als golfbreker). Tijdens zeer specifieke weersomstandigheden kunnen er grote hoeveelheden zeewier aanspoelen. Voorzie lichte zomerkleding, maar ook een pull, wandelschoenen en hoofddeksel.

Valuta:

De munteenheid van Mexico is de peso (MXN): 100 MXN is ca. € 4,4. Let wel: dit is slechts een aanwijzing want de koers kan dagelijks wijzigen. Om te wisselen is het aan te raden Euro of Dollar mee te nemen. In- en uitvoer van Mexicaanse peso's is beperkt. De meest gangbare kredietkaarten worden in de meeste hotels en winkels geaccepteerd. Vraag na bij je bank of je bankkaart ook buiten Europa aanvaard wordt. Geld afhalen met kredietkaart is mogelijk. Wissel je geld om in een bank of in je hotel, maar nooit op straat. Huur in je hotel of appartement een safe om geld en waardepapieren op te bergen. Juwelen en andere dure accessoires laat je best thuis.

Lokale tijd:

In Mexico is het 7 uur vroeger dan in België.

Elektriciteit:

Het wordt aanbevolen om een verloopstekker mee te nemen daar de stopcontacten voor scheerapparaten en haardrogers over het algemeen van Amerikaans model zijn (stekkers met platte pennen). De gebruikelijke netspanning is 110 volt.

Fooien:

Drinkgeld is niet verplicht, nochtans zeer geapprecieerd. De gangbare fooi in een restaurant is 5 à 10% van de rekening. Ook taxichauffeurs, kamermeisjes en portiers verwachten een kleine tip.

Zwanger op reis:

Bij sommige airlines is een doktersattest vereist, dat niet ouder mag zijn dan 10 dagen, vanaf de 28e week t.e.m. de 35e week. Vanaf week 36 is het niet meer toegestaan om te vliegen, bij meerlingzwangerschappen geldt dit vanaf de 32e week. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de airlines.

Huisdieren:

Als je een hond of kat meeneemt op vakantie, moet je dit bij de reservering uitdrukkelijk melden. Je moet ook langsgaan bij de dierenarts om de nodige vaccinatiebewijzen te krijgen. Sommige vervoersmaatschappijen en hotels laten geen dieren toe.

Excursies:

De excursies worden georganiseerd door een lokale agent, die borg staat voor een goede begeleiding. Je kunt deze excursies betalen met cash of kredietkaart (Visa en Mastercard).

Uitvoer:

Je mag geen producten op basis van vlees of melk meenemen naar België. Het is verboden antiquiteiten, mineralen of ter plaatse gevonden voorwerpen te exporteren.

Reisadviezen:

Specifieke reisadviezen voor dit land: klik hier

Telefoneren:

Om naar België te bellen kies je: 0032 + zonenummer zonder 0 + abonneenummer. Het landnummer van Mexico is 0052. Raadpleeg je GSM operator voor gedetailleerde info. Voor extra info: bel 070.750.243 of bij je reisagent.