Reisinfo

Egypte - Hurghada

Specifieke bestemmingsinfo:

Hurghada biedt voor elk wat wils. Snorkelaars en duikers vinden er hun gading in de verschillende duik- en snorkelsites. Golfliefhebbers kiezen er moeiteloos tussen verschillende golfterreinen en dit alles in een decor van kilometerslange zandstranden, kristalhelder water en een ruige bergwoestijn. 's Avonds kan je genieten van de vele restaurants, dancings en casino's. De zon en de zeebries zorgen voor een perfect vakantieklimaat.

Reisdocumenten:

Voor reizigers met de Belgische nationaliteit volstaat een geldige identiteitskaart (nog 6 maanden geldig na terugkeer) voor een reis naar Egypte. Verder moeten alle reizigers in het bezit zijn van een pasfoto voor het visum. Je kan het visum optioneel bijboeken bij je reisagent of ter plaatse aankopen aan het loket van de Egyptische overheid. Als je het visum bijgeboekt hebt, kan je met je verkregen voucher terecht bij de medewerkers van onze lokale agent. Zij bezorgen je het visum, waarna je dan door de douane kan gaan. Onze reisleiding heet je van harte welkom, bij de uitgang van de aankomsthal. Zij mogen immers het luchthavengebouw niet binnen. Opgelet: ook kinderen en baby's moeten een identiteitskaart met foto hebben (eveneens 6 maanden geldig na terugkeer). Een wit kaartje volstaat dus niet. Voor elke minderjarige die niet begeleid is door de ouders moet je een gewettigde volmacht tonen (te verkrijgen bij het gemeentebestuur). De Egyptische overheid is streng en deinst er niet voor terug om kinderen zonder geldig identiteitsbewijs terug te sturen (eventuele extra kosten zijn voor jou). Opgelet: voor reizigers met de Belgische nationaliteit die enkel een Flight Only hebben geboekt is een internationale reispas/paspoort nodig (nog 6 maanden geldig zijn na de retour). Reizigers met een andere dan de Belgische nationaliteit moeten tijdig navragen welke documenten ze nodig hebben (bij hun ambassade of op de site).

Problemen/Klachten:

De dag na aankomst nodigt de reisleiding je uit op een begroetingsbijeenkomst. Daar krijg je alle informatie over de activiteiten, het hotel, de excursies, enzovoort. Spreek de reisleiders ter plaatse direct aan als je een probleem of een klacht hebt. Zij/hij doet al het nodige om een goede en snelle oplossing te vinden. De reisleiding is ook bereikbaar via hun direct telefoonnummer dat vermeld wordt op het informatiebord.
Je kan gebruik maken van één van onderstaande opties om tijdens je vakantie contact op te nemen met je reisleiding. Wij zijn bereikbaar voor tips, de leukste plekjes of hot-spots die je zeker niet mag missen. Maar natuurlijk ook in het geval van problemen staan zij graag voor je klaar.
Via telefoon: Je kan je reisleiding 24u op 24u bereiken op het nummer: 0032 25 88 47 59
Via SMS Stuur een SMS bericht naar: 0044 75 37 41 61 50. Bij het verzenden en ontvangen van SMS-en worden kosten door je provider in rekening gebracht.
Via WhatsApp Stuur een bericht naar: 0034 639 683 652. Bij gebruik van WhatsApp connecteer je best via een lokaal draadloos netwerk (wifi), meestal beschikbaar in de lobby van je hotel.
Via e-mail Stuur een e-mail naar ConnectedNL@Thomascook.com
Je kan ook chatten met één van de medewerkers ter plaatse via de site

Verzekering:

Voor een zorgeloze vakantie raden wij je een Allianz Global Assistance reisbijstandsverzekering aan. Zelfs als je al over een verzekering van je ziekenfonds beschikt, is dit een goede aanvulling. Informeer ernaar bij je reisagent.

Gezondheid:

Er zijn geen verplichte inentingen. Meer informatie over inentingen en preventie? Bel de reistelefoon van het Instituut voor Tropische Geneeskunde: 03/247 66 666 of bezoek de site . Neem een kleine reisapotheek mee, met een medicijn voor darmklachten, … Het is heel belangrijk dat je voldoende water drinkt (geen leidingwater). Je brengt het best zonnecrème (met hoge factor) mee, want in Egypte is dit heel duur. Om hygiënische redenen wordt er tweemaal daags in de hotels een insecticide verstoven, dit is bij wet bepaald en is niet schadelijk voor de gezondheid.

Informatie retourvlucht:

Vanaf 24 uur voor de geplande vertrektijd, kan je jouw ophaaltijd bij het hotel downloaden via de website (Voor Turkije is het via deze site . Je kan natuurlijk ook contact met ons opnemen per telefoon, sms of e-mail. Daarnaast worden veel van onze hotels ook persoonlijk bezocht door één van onze reisleiders. Gedetailleerde informatie over de hotels en bezoektijden verkrijg je bij aankomst op je bestemming of in je hotel.

Controle retourvlucht:

In uitzonderlijke omstandigheden kunnen vluchturen nog gewijzigd worden als je reeds op de bestemming bent. Verblijf je in een van onze hotels, dan staat het juiste uur van je transfer, het vluchtnummer en het vertrekuur op het infobord en/of in het infoboek van Thomas Cook Service aan de receptie of kan je het steeds terugvinden op deze site . Heb je enkel een vliegticket geboekt of eindigt je reis niet in een van onze hotels, controleer dan de vluchtstatus voor je SN Brussels Airlines vlucht op deze site of op de website van de geboekte airline.

Controle namen:

Gelieve de exacte spelling van de namen van alle deelnemers te controleren. Naam en voornaam dienen exact overeen te komen met de identiteitspapieren (meisjesnaam voor dames). In geval van foutieve spelling, gelieve uw reisagent te contacteren.

Klimaat:

Egypte heeft een woestijnklimaat met warme zomers en relatief koele winters. Het klimaat wordt gekenmerkt door zeer sterke temperatuurverschillen overdag en 's nachts. De nachten kunnen erg koud zijn. In Caïro kan de temperatuur ook overdag rond het vriespunt schommelen. Daarom raden wij je aan om voor koele avonden en tijdens de winterperiode, ook in Hurghada, Luxor of Assouan voldoende warme kleding mee te nemen. Zorg ook voor gemakkelijke, stevige schoenen. Vooral tijdens de rondreizen en de tochten is het sterk aanbevolen kleding te dragen die armen en benen tegen de zon beschermt. Een hoofddeksel en een zonnebril mogen zeker niet ontbreken. De koraalriffen
reiken soms tot aan het strand. Daar er soms stukken op het strand verspreid liggen, zijn waterschoenen aan te bevelen. In de zomer is er in alle hotels airconditioning.

Valuta:

De munteenheid van Egypte is de pond (ca. 100 EGP = ca. 4,81 EUR, wisselkoers kan dagelijks wijzigen). Niet officieel wisselen kan je problemen opleveren. Je kan geld wisselen in de banken en de hotels. De banken zijn in het algemeen open zondag tot donderdag van 10 tot 14 uur. Tijdens de ramadan kunnen de openingsuren afwijken van de gebruikelijke uren (dat geldt ook voor de winkels). In- en uitvoer van de Egyptische pond is beperkt; je mag slechts een bedrag van 1000 pond in- en uitvoeren. Travellers cheques en de meeste kredietkaarten worden aanvaard in de internationale hotels en op de cruiseschepen. Huur in je hotel of appartement een safe om geld en waardepapieren op te bergen. Juwelen en andere dure accessoires laat je best thuis.

Lokale tijd:

Tijdens de winter: Belgische tijd + 1u
Tijdens de zomer: hetzelfde uur als in België

Elektriciteit:

De stroomsterkte in de hotels die we aanbieden in Egypte is 220 volt. We raden je aan om toch een eurostekker mee te nemen.

Fooien:

in Egypte wordt voor alles en nog wat een fooi (bakshish) verlangd. Het is weliswaar niet verplicht, maar men rekent er wel op dat je fooien geeft tijdens de rondreis, cruise of het hotelverblijf. Wij raden je daarom aan per week te rekenen op ongeveer 25 euro aan extra uitgaven. In alle hotels en restaurants wordt er een servicetoeslag van 12% betaald. Daarbij komt er nog eens drinkgeld van 5 tot 10 %. Vergeet niet: een 'bakshish' doet soms wonderen. Tip: zorg dat je voldoende kleingeld bij de hand hebt.

Fotografie:

Het fotograferen van politie, officiële gebouwen, militaire domeinen, luchthavens, dammen en luchthavens is verboden. Ook in de musea en het dal der koningen is het verboden te fotograferen. Je wordt verzocht je videocamera bij aankomst aan te geven bij de douane (niet in Luxor). Voor het filmen kunnen bedragen van 30,- tot 100,- EGP gevraagd worden.

Zwanger op reis:

Bij sommige airlines is een doktersattest vereist, dat niet ouder mag zijn dan 10 dagen, vanaf de 28e week t.e.m. de 35e week. Vanaf week 36 is het niet meer toegestaan om te vliegen, bij meerlingzwangerschappen geldt dit vanaf de 32e week. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de airlines.

Huisdieren:

Als je een hond of kat meeneemt op vakantie, moet je dit bij de reservering uitdrukkelijk melden. Je moet ook langsgaan bij de dierenarts om de nodige vaccinatiebewijzen te krijgen. Sommige vervoersmaatschappijen en hotels laten geen dieren toe.

Excursies:

De excursies worden georganiseerd door een lokale agent, die borg staat voor een goede begeleiding. Je kunt deze excursies betalen met cash of kredietkaart (Visa en Mastercard).

Uitvoer:

Je mag geen producten op basis van vlees of melk meenemen naar België. Het is verboden antiquiteiten, mineralen of ter plaatse gevonden voorwerpen te exporteren.

Reisadviezen:

Specifieke reisadviezen voor dit land: klik hier

Telefoneren:

Om naar België te bellen kies je: 0032 + zonenummer zonder 0 + abonneenummer. De landcode voor Egypte is 0020. Raadpleeg je GSM operator voor gedetailleerde info. Voor extra info: bel 070.233.966 of bij je reisagent.