Reisinfo

Verenigde Arabische Emiraten - Dubai

Specifieke bestemmingsinfo:

Dubai is een stad van superlatieven. Hier vind je het hoogste gebouw (Burj Khalifa 828 m), het enige zevensterrenhotel ter wereld (Burj Al Arab), het grootste shoppingcenter en de grootste indoor-skipiste ter wereld. Dubai combineert hypermoderne luxe en grenzeloze verbeelding met traditionele Arabische elegantie. Flaneer langs het witte Jumeirah strand of het kunstmatig aangelegde Palm Jumeirah Eiland. Ga winkelen in de Malll Emirates, speel golf of trek met een 4x4 de woestijn in. Niets is te gek, alles kan in Dubai.

Reisdocumenten:

Internationaal paspoort (nog minstens 6 maanden geldig na terugkeer). Het visum of de verblijfsstempel wordt op de luchthaven in het paspoort/reispas geplaatst. Reizigers tussen 18 en 21 jaar die alleen naar VAE reizen hebben schriftelijke toestemming nodig van beide ouders. Indien er stempels van Israël in de reispas staan, is het aan te raden een nieuw paspoort aan te vragen. Opgelet: ook kinderen en baby's moeten een internationaal paspoort hebben. Voor elke minderjarige die niet begeleid is door de ouders moet je een gewettigde volmacht tonen (te verkrijgen bij het gemeentebestuur). De overheid van de Verenigde Arabische Emiraten is streng en deinst er niet voor terug om kinderen zonder geldig identiteitsbewijs terug te sturen (eventuele extra kosten zijn voor de klant). Reizigers met een andere nationaliteit moeten tijdig navragen welke documenten ze nodig hebben bij hun ambassade. Klik hier voor meer info.

Extra info:

Controleer steeds de website van de geboekte luchtvaartmaatschappij voor de meest actuele info. Vanaf 1 juni 2011 dienen reizigers die in het bezit zijn van meer dan 100.000 AED (Dirham) of het equivalent daarvan in vreemde valuta, in traveller cheques of in cheques aan toonder, dit te verklaren aan de bevoegde douane-autoriteiten bij het binnenkomen of het verlaten van het land. Het niet naleven van deze regel kan leiden tot inbeslagname en gerechtelijke vervolging.
Klanten dienen een toeristentaks (Tourist Dirham) te betalen (bij de check-out). Het bedrag van deze taks varieert van 10AED tot 20 AED (ong. 3 EUR), oa. afhankelijk van het aantal sterren en is te betalen per persoon, per nacht.
Alcohol: het verbruik van alcohol is toegestaan in hotels en bars, daarbuiten is de verkoop van alcohol verboden. Enkele hotels zijn ook alcoholvrij, deze informatie is te vinden in de kleurenbrochure bij de respectievelijke hotels.

Problemen/Klachten:

Je kan gebruik maken van één van onderstaande opties om tijdens je vakantie contact op te nemen met je reisleiding. Wij zijn bereikbaar voor tips, de leukste plekjes of hot-spots die je zeker niet mag missen. Maar natuurlijk ook in het geval van problemen staan zij graag voor je klaar.
Via telefoon Je kan je reisleiding 24u op 24u bereiken op het nummer: 0032 25 88 47 59
Via SMS Stuur een SMS bericht naar: 0044 75 37 41 61 50. Bij het verzenden en ontvangen van SMS-en worden kosten door je provider in rekening gebracht.
Via WhatsApp Stuur een bericht naar: 0034 639 683 652. Bij gebruik van WhatsApp connecteer je best via een lokaal draadloos netwerk (wifi), meestal beschikbaar in de lobby van je hotel.
Via e-mail Stuur een e-mail naar ConnectedNL@Thomascook.com
Je kan ook chatten met één van de medewerkers ter plaatse via de site

Verzekering:

Voor een zorgeloze vakantie raden wij je een Allianz Global Assistance reisbijstandsverzekering aan. Zelfs als je al over een verzekering van je ziekenfonds beschikt, is dit een goede aanvulling. Informeer ernaar bij je reisagent.

Gezondheid:

Geen vaccinaties vereist. Als gevolg van een nieuwe wetgeving zijn zowel toeristen als verblijfshouders verplicht een medische verzekering te hebben. Je hebt er alle belang bij na te gaan wat je verzekering voorziet en wat wordt uitgesloten. Ook al is het aanbod van medische verzorging, zeker in de steden, vrij breed en goed uitgebouwd, de kosten kunnen bijzonder hoog oplopen. Raadpleeg je arts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde voor meer informatie (03 247 66 66 of de site).

Informatie retourvlucht:

Vanaf 24 uur voor de geplande vertrektijd, kan je jouw ophaaltijd bij het hotel downloaden via de website (Voor Turkije is het via deze site . Je kan natuurlijk ook contact met ons opnemen per telefoon, sms of e-mail. Daarnaast worden veel van onze hotels ook persoonlijk bezocht door één van onze reisleiders. Gedetailleerde informatie over de hotels en bezoektijden verkrijg je bij aankomst op je bestemming of in je hotel.

Controle retourvlucht:

In uitzonderlijke omstandigheden kunnen vluchturen nog gewijzigd worden als je reeds op de bestemming bent. Verblijf je in een van onze hotels, dan staat het juiste uur van je transfer, het vluchtnummer en het vertrekuur op het infobord en/of in het infoboek van Thomas Cook Service aan de receptie of kan je het steeds terugvinden op deze site . Heb je enkel een vliegticket geboekt of eindigt je reis niet in een van onze hotels, controleer dan de vluchtstatus voor je SN Brussels Airlines vlucht op deze site of op de website van de geboekte airline.

Controle namen:

Gelieve de exacte spelling van de namen van alle deelnemers te controleren. Naam en voornaam dienen exact overeen te komen met de identiteitspapieren (meisjesnaam voor dames). In geval van foutieve spelling, gelieve uw reisagent te contacteren.

Klimaat:

Woestijnklimaat, droog en aangenaam warm tijdens de wintermaanden.

Valuta:

De VAE dirham: 4 AED = ca. € 0,93. Wisselkantoren aanvaarden buitenlandse deviezen; bijna overal kan met kredietkaart worden betaald.

Lokale tijd:

In de winter is het 3 uur later en in de zomer 2 uur later dan in België.

Elektriciteit:

In de VAE is de netspanning 220 volt

Kledij:

Het is raadzaam om je in het openbaar met respect voor de Arabische tradities en gewoontes te kleden (bv. Geen minirokken, diepe decolletés of ontblote schouders etc.). Zonnen in bikini op het strand of aan het zwembad in het hotel vormt geen probleem.

Fotografie:

Het is verboden ministeries, ambassades en officiële gebouwen te fotograferen.

Winkelen:

De Verenigde Arabische Emiraten zijn het winkelparadijs bij uitstek en trouwens duty free. Er is zelfs een Dubai Shopping Festival dat men jaarlijks organiseert (varieert van eind december tot februari). Je kan je ogen de kost geven in de vele luxueuze winkelgalerijen, maar ook in de souks. Vergeet bij deze laatste niet af te dingen. Een unieke ervaring om er even de sfeer op te snuiven. De meest voorkomende souvenirs zijn de koperen koffiekannetjes, de in metalen gegraveerde borden, lederwaren en de sheesha (de typische waterpijp).

Vasten:

Begin mei - juni (afhankelijk van de Islamitische kalender) is het ramadan. Gedurende deze maand mogen moslims niets eten of drinken van zonsopgang tot zonsondergang. In de hotels is het mogelijk dat het aanbod in de restaurants beperkter is, dat er geen alcohol te verkrijgen is (of enkel op de kamer) en dat er minder of geen animatie is. Restaurants kunnen overdag gesloten zijn of andere openingsuren hanteren.

Zwanger op reis:

Bij sommige airlines is een doktersattest vereist, dat niet ouder mag zijn dan 10 dagen, vanaf de 28e week t.e.m. de 35e week. Vanaf week 36 is het niet meer toegestaan om te vliegen, bij meerlingzwangerschappen geldt dit vanaf de 32e week. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de airlines.

Huisdieren:

Als je een hond of kat meeneemt op vakantie, moet je dit bij de reservering uitdrukkelijk melden. Je moet ook langsgaan bij de dierenarts om de nodige vaccinatiebewijzen te krijgen. Sommige vervoersmaatschappijen en hotels laten geen dieren toe.

Excursies:

De excursies worden georganiseerd door een lokale agent, die borg staat voor een goede begeleiding. Je kunt deze excursies betalen met cash of kredietkaart (Visa en Mastercard).

Uitvoer:

Je mag geen producten op basis van vlees of melk meenemen naar België. Het is verboden antiquiteiten, mineralen of ter plaatse gevonden voorwerpen te exporteren.

Telefoneren:

Om naar België te bellen kies je: 0032 + zonenummer zonder 0 + abonneenummer. Het landnummer van dubai is 00971. Raadpleeg je GSM-operator voor gedetailleerde info. Voor extra info: bel 070.750.243 of bij je reisagent.