Reisinfo

Senegal - Dakar

Specifieke bestemmingsinfo:

Zwart, glanzend en mysterieus als een afgodsbeeld van mahoniehout. Zo ligt Senegal op u te wachten. Land van heilige baobabs en dichte mangrovewouden. Verwarm je aan de gastvrijheid van de bevolking. Geniet van de ongerepte palmenstranden en heerlijke watersporten. In het authentieke badplaatsje Saly, met zijn kleurrijke markten en proef het echte Afrika. Ontdek de ongerepte natuur in het hartje van de delta van de rivieren de Siné en de Saloum in Toubakouta. Saly is één van de belangrijkste badplaatsen van West-Afrika. Je vindt er winkeltjes, discotheken en tal van sportfaciliteiten.

Reisdocumenten:

Internationaal paspoort (nog 6 maanden geldig na terugkeer). Opgelet: ook kinderen en baby's moeten een internationaal paspoort hebben. Voor elke minderjarige die niet begeleid is door de ouders moet je een gewettigde volmacht tonen (te verkrijgen bij het gemeentebestuur) reizigers met een andere nationaliteit moeten tijdig navragen welke documenten ze nodig hebben (bij je ambassade). Meer info, klik hier .

Extra info:

het is verboden om alcoholische dranken in te voeren. Opgelet: de incheckbalie gaat 70 min. voor vertrek dicht.

Problemen/Klachten:

In Senegal word je op de luchthaven van Dakar opgewacht door de Franstalige vertegenwoordiger van ons lokaal agentschap Senegal Tours. Hun kantoor bevindt zich in Dakar op volgend adres: 5 place de l'indépendance, BP1340 Dakar. Telefoon: 00 (221) 33 823 93 44. Bij hen kan je tijdens je verblijf in Saly of La Somone steeds terecht met al je vragen en ook voor excursies. Verblijf je in het Domaine Les Palétuviers, dan zorgt het Belgisch management ter plaatse graag voor alle informatie i.v.m. het domein, excursies, enzovoort.

Verzekering:

Voor een zorgeloze vakantie raden wij je een Allianz Global Assistance reisbijstandsverzekering aan. Zelfs als je al over een verzekering van je ziekenfonds beschikt, is dit een goede aanvulling. Informeer ernaar bij je reisagent.

Gezondheid:

Iedereen die naar Senegal reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen hepatitis A en gele koorts beschermd zijn. Ook vaccinatie tegen buiktyfus is sterk aangeraden alsook een update van polio, tetanus en difterie. Malaria is in Senegal endemisch. Het is ten stelligste aan te raden onder een muggennet te slapen, een muggenwerend product met DEET te gebruiken en een profylactisch middel in te nemen voor korte verblijven. In functie van uw algemene gezondheidstoestand, zal uw arts u de meest aangewezen behandeling voorschrijven. Het wordt afgeraden kraantjeswater te drinken. Meer informatie over inentingen en preventie? Bel de reistelefoon van het Instituut voor Tropische Geneeskunde: 03/247 66 66 of bezoek de site . Neem een kleine reisapotheek mee met antimuggenzalf, een medicijn tegen darmklachten, een zonnecrème met hoge beschermingsfactor … Kokosolie is het beste middeltje tegen de beten van kleine strandvliegjes.

Informatie retourvlucht:

Vanaf 24 uur voor de geplande vertrektijd, kan je jouw ophaaltijd bij het hotel downloaden via de website (Voor Turkije is het via deze site . Je kan natuurlijk ook contact met ons opnemen per telefoon, sms of e-mail. Daarnaast worden veel van onze hotels ook persoonlijk bezocht door één van onze reisleiders. Gedetailleerde informatie over de hotels en bezoektijden verkrijg je bij aankomst op je bestemming of in je hotel.

Controle retourvlucht:

In uitzonderlijke omstandigheden kunnen vluchturen nog gewijzigd worden als je reeds op de bestemming bent. Verblijf je in een van onze hotels, dan staat het juiste uur van je transfer, het vluchtnummer en het vertrekuur op het infobord en/of in het infoboek van Thomas Cook Service aan de receptie of kan je het steeds terugvinden op deze site . Heb je enkel een vliegticket geboekt of eindigt je reis niet in een van onze hotels, controleer dan de vluchtstatus voor je SN Brussels Airlines vlucht op deze site of op de website van de geboekte airline.

Controle namen:

Gelieve de exacte spelling van de namen van alle deelnemers te controleren. Naam en voornaam dienen exact overeen te komen met de identiteitspapieren (meisjesnaam voor dames). In geval van foutieve spelling, gelieve uw reisagent te contacteren.

Klimaat:

Er heerst een tropisch klimaat met een droog- en een regenseizoen. Tijdens het droge seizoen (november tot en met mei) is het meestal aangenaam warm. Tijdens het regenseizoen (juni tot en met oktober) vallen korte buien (max. 2 uren). Na een dergelijke bui kan de vochtigheidsgraad oplopen tot 80%.

Valuta:

De munteenheid van Senegal is de Senegalese Frank (XOF). Je krijgt ongeveer 100 XOF voor 0,15 euro. In- en uitvoer van deze munt is verboden. Het is aangeraden om euro's mee te nemen. De meest gangbare kredietkaarten worden over het algemeen in de hotels, restaurants en winkels aanvaard. Je kan eveneens met je kredietkaart geld uit de muur halen, in de grotere steden.

Lokale tijd:

In Senegal is het in de winter 1 uur vroeger en in de zomer 2 uur vroeger dan in België.

Elektriciteit:

Stroomsterkte: 230 Volt. Stopcontacten: voorzie een internationale adapter.

Kledij:

Lichte zomerkledij uit katoen is aangeraden. Voorzie een lichte trui indien je afreist in de maanden december tot maart. De ochtenden en avonden kunnen dan vrij fris zijn.

Fooien:

Deze geef je volgens eigen appreciatie. In de hotels en restaurants wordt een drinkgeld verwacht van 10%. Bij een taxirit wordt er steeds afgerond naar een vol bedrag.

Zwanger op reis:

Bij sommige airlines is een doktersattest vereist, dat niet ouder mag zijn dan 10 dagen, vanaf de 28e week t.e.m. de 35e week. Vanaf week 36 is het niet meer toegestaan om te vliegen, bij meerlingzwangerschappen geldt dit vanaf de 32e week. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de airlines.

Huisdieren:

Als je een hond of kat meeneemt op vakantie, moet je dit bij de reservering uitdrukkelijk melden. Je moet ook langsgaan bij de dierenarts om de nodige vaccinatiebewijzen te krijgen. Sommige vervoersmaatschappijen en hotels laten geen dieren toe.

Excursies:

De excursies worden georganiseerd door een lokale agent, die borg staat voor een goede begeleiding. Je kunt deze excursies betalen met cash of kredietkaart (Visa en Mastercard).

Uitvoer:

Je mag geen producten op basis van vlees of melk meenemen naar België. Het is verboden antiquiteiten, mineralen of ter plaatse gevonden voorwerpen te exporteren.

Reisadviezen:

Specifieke reisadviezen voor dit land: klik hier

Telefoneren:

Om naar België te bellen: 0032 + zonenummer zonder 0 + abonneenummer. In Senegal heb je praktisch overal bereik met je gsm: raadpleeg je GSM operator voor gedetailleerde info. Voor extra info: bel 070.750.243 of bij je reisagent.