Reisinfo

Griekenland - Corfu

Specifieke bestemmingsinfo:

Griekenland oogt als een losse verzameling van eilanden en schiereilanden. Wat dit land bindt, is de antieke cultuur, de gastvrije bevolking en de heerlijke keuken. Corfu is niet zoals de andere Griekse eilanden. De vele Italiaanse invloeden geven het eiland een aparte sfeer. De vele paleizen, gezellige pleintjes en wirwar van straatjes in Corfu-stad brengen je terug in de tijd. Het Venetiaanse fort dat dateert uit de 16e eeuw is zeker een bezoekje waard. Het noorden van het eiland heeft vooral veel verborgen schatten, zo is er het verlaten dorp Perithia. Het zuiden is gekenmerkt door langgerekte, brede zandstranden.

Reisdocumenten:

Voor reizigers met de Belgische nationaliteit volstaat een geldige identiteitskaart (nog minstens 3 maanden geldig na terugkeer). Opgelet: ook kinderen en baby's moeten een identiteitskaart met foto hebben. Een wit kaartje volstaat dus niet. Voor elke minderjarige die niet begeleid is door de ouders moet je een gewettigde volmacht tonen (te verkrijgen bij het gemeentebestuur). De Griekse overheid is zeer streng inzake identiteitsbewijzen voor kinderen. Zonder deze papieren kan men je de toegang tot het land weigeren (eventuele extra kosten zijn voor jou). Reizigers met een andere nationaliteit moeten tijdig navragen welke documenten ze nodig hebben (bij je ambassade). Meer info, klik hier .

Extra info:

vanaf 01/01/18 wordt door de Griekse regering een nieuwe belasting geheven op elke overnachting in een hotel of appartement. De heffing is afhankelijk van de hotelclassificatie en varieert van € 1.5 (3* hotels), € 3 (4*) tot € 4 (5*) per nacht/kamer. Je zal deze direct ter plaatse dienen te betalen bij het inchecken.

Problemen/Klachten:

Je kan gebruik maken van één van onderstaande opties om tijdens je vakantie contact op te nemen met je reisleiding. Wij zijn bereikbaar voor tips, de leukste plekjes of hot-spots die je zeker niet mag missen. Maar natuurlijk ook in het geval van problemen staan zij graag voor je klaar.
Via telefoon Je kan je reisleiding 24u op 24u bereiken op het nummer: 0032 25 88 47 59
Via SMS Stuur een SMS bericht naar: 0044 75 37 41 61 50. Bij het verzenden en ontvangen van SMS-en worden kosten door je provider in rekening gebracht.
Via WhatsApp Stuur een bericht naar: 0034 639 683 652. Bij gebruik van WhatsApp connecteer je best via een lokaal draadloos netwerk (wifi), meestal beschikbaar in de lobby van je hotel.
Via e-mail Stuur een e-mail naar connected.consultant@thomascook.com
Je kan ook chatten met één van de medewerkers ter plaatse via de site

Verzekering:

Voor een zorgeloze vakantie raden wij je een Allianz Global Assistance reisbijstandsverzekering aan. Zelfs als je al over een verzekering van je ziekenfonds beschikt, is dit een goede aanvulling. Informeer ernaar bij je reisagent.

Informatie retourvlucht:

Vanaf 24 uur voor de geplande vertrektijd, kan je jouw ophaaltijd bij het hotel downloaden via de website (Voor Turkije is het via deze site . Je kan natuurlijk ook contact met ons opnemen per telefoon, sms of e-mail. Daarnaast worden veel van onze hotels ook persoonlijk bezocht door één van onze reisleiders. Gedetailleerde informatie over de hotels en bezoektijden verkrijg je bij aankomst op je bestemming of in je hotel.

Controle retourvlucht:

In uitzonderlijke omstandigheden kunnen vluchturen nog gewijzigd worden als je reeds op de bestemming bent. Verblijf je in een van onze hotels, dan staat het juiste uur van je transfer, het vluchtnummer en het vertrekuur op het infobord en/of in het infoboek van Thomas Cook Service aan de receptie of kan je het steeds terugvinden op deze site . Heb je enkel een vliegticket geboekt of eindigt je reis niet in een van onze hotels, controleer dan de vluchtstatus voor je SN Brussels Airlines vlucht op deze site of op de website van de geboekte airline.

Controle namen:

Gelieve de exacte spelling van de namen van alle deelnemers te controleren. Naam en voornaam dienen exact overeen te komen met de identiteitspapieren (meisjesnaam voor dames). In geval van foutieve spelling, gelieve uw reisagent te contacteren.

Klimaat:

Griekenland is een warm mediterraan klimaat. Er zijn warme droge zomers en natte milde winters. In de zomer beschermt men zich best tegen de hitte met de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen in dit klimaat: de zon vermijden tijdens de warmste uren, zonnecrème voor huidbescherming en water drinken tegen uitdroging.

Valuta:

In Griekenland betaal je gewoon met de euro. De belangrijkste kredietkaarten zoals: Visa, Diner's Club en Eurocard worden aanvaard in banken, wisselkantoren en hotels. American Express wordt ook aanvaard in de hotels, de meeste winkels nemen American Express en Visa aan. De banken zijn open van maandag tot vrijdag van 9 tot 14 uur (namiddag gesloten). Griekse banken hun diensten zijn beperkt. Reizigers dienen voldoende contant geld mee te nemen en een betrouwbare reisverzekering af te sluiten. Huur in je hotel of appartement een safe om geld en waardepapieren op te bergen. Juwelen en andere dure accessoires laat je best thuis.

Lokale tijd:

In Griekenland is het 1 uur later dan in België

Elektriciteit:

Stroomsterkte: 220 volt, Europese stopcontacten

Kledij:

Bij het betreden van kerken en kloosters is gepaste kleding vereist. Vrouwen hebben geen toegang tot de kloosters van de Athosberg.

Fotografie:

In de buurt van militaire installaties en de grenzen, zowel op land als op zee, is voorzichtigheid geboden. Sommige musea zijn streng op het nemen van foto's, al dan niet met flash.

Zwanger op reis:

Bij sommige airlines is een doktersattest vereist, dat niet ouder mag zijn dan 10 dagen, vanaf de 28e week t.e.m. de 35e week. Vanaf week 36 is het niet meer toegestaan om te vliegen, bij meerlingzwangerschappen geldt dit vanaf de 32e week. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de airlines.

Huisdieren:

Als je een hond of kat meeneemt op vakantie, moet je dit bij de reservering uitdrukkelijk melden. Je moet ook langsgaan bij de dierenarts om de nodige vaccinatiebewijzen te krijgen. Sommige vervoersmaatschappijen en hotels laten geen dieren toe.

Excursies:

De excursies worden georganiseerd door een lokale agent, die borg staat voor een goede begeleiding. Je kunt deze excursies betalen met cash of kredietkaart (Visa en Mastercard).

Uitvoer:

Je mag geen producten op basis van vlees of melk meenemen naar België. Het is verboden antiquiteiten, mineralen of ter plaatse gevonden voorwerpen te exporteren.

Reisadviezen:

Specifieke reisadviezen voor dit land: klik hier

Telefoneren:

Om naar België te bellen kies je: 0032 + zonenummer zonder 0 + abonneenummer. Het landnummer van Griekenland is 0030. Raadpleeg je GSM-operator voor gedetailleerde info. Voor extra info: bel 070.233.966 of bij je reisagent.