Reisinfo

Cabo Verde - Boa Vista

Specifieke bestemmingsinfo:

Uitgestrekte witte zandstranden, kleurrijke dorpjes, en een onvoorstelbaar mooie natuur: Cabo Verde heeft het allemaal. De Kaapverdische eilanden liggen als ongerepte parels in de diepblauwe Atlantische oceaan. Op het vroegere Portugese Cabo Verde is Afrika nooit ver weg. Op Cabo Verde schijnt de zon het hele jaar, geen wonder dat de bevolking hier zo hartelijk en gastvrij is. Cabo Verde is het nirvana voor zonnekloppers, natuurliefhebbers en watersporters. Het nodigt je uit om te duiken, windsurfen, kitesurfen, of in bepaalde seizoenen schildpadden, walvissen en vogels te spotten.

Reisdocumenten:

Vereiste documenten: internationaal paspoort, nog minstens 6 maanden geldig na aankomst op Cabo Verde. Visum: sinds 1/1/2019 heb je geen visum meer nodig. Service taks: klanten (vanaf 3 jaar) moeten wel een service taks betalen. Gelieve bij reservatie jouw paspoortgegevens aan je reisadviseur te bezorgen zodat wij je taks kunnen regelen. Wij dienen uiterst 5 werkdagen voor vertrek over je paspoortgegevens te beschikken. Dit is reeds inbegrepen in je pakketprijs. Opgelet: Reizigers die niet over de Belgische identiteit beschikken dienen op voorhand aan te vragen over welke documenten zij dienen te beschikken. Toeristentaks: de regering van Cabo Verde heeft beslist een toeristentaks van 220 CVE of 2 € per persoon / per nacht te introduceren. Deze taks is van toepassing met een maximum van 10 nachten of 20 euro per persoon. De taks dient ter plaatse rechtstreeks aan de hotelier betaald te worden. Kinderen jonger dan 16 jaar worden vrijgesteld van deze nieuwe taks. Meer info, klik hier .

Problemen/Klachten:

Je kan gebruik maken van één van onderstaande opties om tijdens je vakantie contact op te nemen met je reisleiding. Wij zijn bereikbaar voor tips, de leukste plekjes of hot-spots die je zeker niet mag missen. Maar natuurlijk ook in het geval van problemen staan zij graag voor je klaar.
Via telefoon Je kan je reisleiding 24u op 24u bereiken op het nummer: 0032 25 88 47 59
Via SMS Stuur een SMS bericht naar: 0044 75 37 41 61 50. Bij het verzenden en ontvangen van SMS-en worden kosten door je provider in rekening gebracht.
Via WhatsApp Stuur een bericht naar: 0034 639 683 652. Bij gebruik van WhatsApp connecteer je best via een lokaal draadloos netwerk (wifi), meestal beschikbaar in de lobby van je hotel.
Via e-mail Stuur een e-mail naar ConnectedNL@Thomascook.com
Je kan ook chatten met één van de medewerkers ter plaatse via de site

Verzekering:

Voor een zorgeloze vakantie raden wij je een Allianz Global Assistance reisbijstandsverzekering aan. Zelfs als je al over een verzekering van je ziekenfonds beschikt, is dit een goede aanvulling. Informeer ernaar bij je reisagent.

Gezondheid:

Geen inentingen noodzakelijk, maar antimugmaatregelen worden aangeraden. Medische voorzieningen op Cabo Verde zijn zeer beperkt en ook medicatie is beperkt verkrijgbaar. Het is dan ook aangeraden zelf een reisapotheek mee te brengen. Meer informatie over inentingen en preventie? Bel de reistelefoon van het Instituut voor Tropische Geneeskunde: 03/247 66 66 of bezoek de site.

Informatie retourvlucht:

Vanaf 24 uur voor de geplande vertrektijd, kan je jouw ophaaltijd bij het hotel downloaden via de website (Voor Turkije is het via deze site . Je kan natuurlijk ook contact met ons opnemen per telefoon, sms of e-mail. Daarnaast worden veel van onze hotels ook persoonlijk bezocht door één van onze reisleiders. Gedetailleerde informatie over de hotels en bezoektijden verkrijg je bij aankomst op je bestemming of in je hotel.

Controle retourvlucht:

In uitzonderlijke omstandigheden kunnen vluchturen nog gewijzigd worden als je reeds op de bestemming bent. Verblijf je in een van onze hotels, dan staat het juiste uur van je transfer, het vluchtnummer en het vertrekuur op het infobord en/of in het infoboek van Thomas Cook Service aan de receptie of kan je het steeds terugvinden op deze site . Heb je enkel een vliegticket geboekt of eindigt je reis niet in een van onze hotels, controleer dan de vluchtstatus voor je SN Brussels Airlines vlucht op deze site of op de website van de geboekte airline.

Controle namen:

Gelieve de exacte spelling van de namen van alle deelnemers te controleren. Naam en voornaam dienen exact overeen te komen met de identiteitspapieren (meisjesnaam voor dames). In geval van foutieve spelling, gelieve uw reisagent te contacteren.

Klimaat:

Er heerst een subtropisch klimaat met een constante, warme temperatuur. Er is geen echt regenseizoen. De maanden waarin af en toe neerslag valt zijn juli, augustus en september. Je dient wel rekening te houden met af en toe een krachtige wind.

Valuta:

Kaapverdische Escudo (CVE): 100 CVE = ca. € 0,91. Geld kan gewisseld worden op de luchthaven. Het gebruik van kredietkaarten in Cabo Verde is zeer beperkt. Enkel in de banken en grote hotels kan je VISA (geen Mastercard of Maestro) gebruiken. De euro wordt algemeen aanvaard als betaalmiddel.

Lokale tijd:

In Cabo Verde is het in de winter 2 uur vroeger en in de zomer 3 uur vroeger dan in België.

Elektriciteit:

Stroomsterkte: 220 volt, Europese stopcontacten

Kledij:

Lichte zomerkledij uit katoen is aangeraden. Voorzie een lichte trui voor de ochtenden en avonden, die fris kunnen zijn door de wind.

Zwanger op reis:

Bij sommige airlines is een doktersattest vereist, dat niet ouder mag zijn dan 10 dagen, vanaf de 28e week t.e.m. de 35e week. Vanaf week 36 is het niet meer toegestaan om te vliegen, bij meerlingzwangerschappen geldt dit vanaf de 32e week. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de airlines.

Huisdieren:

Als je een hond of kat meeneemt op vakantie, moet je dit bij de reservering uitdrukkelijk melden. Je moet ook langsgaan bij de dierenarts om de nodige vaccinatiebewijzen te krijgen. Sommige vervoersmaatschappijen en hotels laten geen dieren toe.

Excursies:

De excursies worden georganiseerd door een lokale agent, die borg staat voor een goede begeleiding. Je kunt deze excursies betalen met cash of kredietkaart (Visa en Mastercard).

Uitvoer:

Je mag geen producten op basis van vlees of melk meenemen naar België. Het is verboden antiquiteiten, mineralen of ter plaatse gevonden voorwerpen te exporteren.

Reisadviezen:

Specifieke reisadviezen voor dit land: klik hier

Telefoneren:

Om naar België te bellen kies je: 0032 + zonenummer zonder 0 + abonneenummer. Het landnummer van Cabo Verde is 00238. Raadpleeg je GSM operator voor gedetailleerde info. Voor extra info: bel 070.233.966 of bij je reisagent.