Reisinfo

Bulgarije

Specifieke bestemmingsinfo:

De Bulgaarse Rivièra is een gave kust met groene schiereilanden, goudgele stranden en sfeervolle haventjes. Landinwaarts zijn er eeuwenoude steden en kerken die je terugvoeren naar de Byzantijnse tijd. Zonnestrand is jong, hip en bruisend dankzij het gezellig en divers uitgaanscentrum. Nessebar, een van de oudste steden van Europa, heeft een typische gezellige sfeer dankzij de oude gebouwen. Duni is de zuidelijk gelegen parel van de rivièra. Dit charmante vakantiedorp ligt midden een beschermd natuurgebied, een heerlijke oase van groen. De verschillende hotels liggen verspreid doorheen het domein en worden allen begrensd door de mooie baai met aflopende bodem, ideaal voor de allerkleinsten om veilig in het water te ploeteren.

Reisdocumenten:

Voor reizigers met de Belgische nationaliteit volstaat een geldige identiteitskaart. Opgelet: identiteitskaart is ook verplicht voor kinderen (met foto) en moet nog minstens 3 maanden geldig zijn na retour. Reizigers met een andere nationaliteit moeten tijdig navragen welke documenten ze nodig hebben (bij hun ambassade). Meer info, klik hier.

Problemen/Klachten:

Je kan gebruik maken van één van onderstaande opties om tijdens je vakantie contact op te nemen met je reisleiding. Wij zijn bereikbaar voor tips, de leukste plekjes of hot-spots die je zeker niet mag missen. Maar natuurlijk ook in het geval van problemen staan zij graag voor je klaar.
Via telefoon Je kan je reisleiding 24u op 24u bereiken op het nummer: 0032 25 88 47 59
Via SMS Stuur een SMS bericht naar: 0044 75 37 41 61 50. Bij het verzenden en ontvangen van SMS-en worden kosten door je provider in rekening gebracht.
Via WhatsApp Stuur een bericht naar: 0034 639 683 652. Bij gebruik van WhatsApp connecteer je best via een lokaal draadloos netwerk (wifi), meestal beschikbaar in de lobby van je hotel.
Via e-mail Stuur een e-mail naar ConnectedNL@Thomascook.com
Je kan ook chatten met één van de medewerkers ter plaatse via de site

Verzekering:

Voor een zorgeloze vakantie raden wij je een Allianz Global Assistance reisbijstandsverzekering aan. Zelfs als je al over een verzekering van je ziekenfonds beschikt, is dit een goede aanvulling. Informeer ernaar bij je reisagent.

Informatie retourvlucht:

Vanaf 24 uur voor de geplande vertrektijd, kan je jouw ophaaltijd bij het hotel downloaden via de website (Voor Turkije is het via deze site . Je kan natuurlijk ook contact met ons opnemen per telefoon, sms of e-mail. Daarnaast worden veel van onze hotels ook persoonlijk bezocht door één van onze reisleiders. Gedetailleerde informatie over de hotels en bezoektijden verkrijg je bij aankomst op je bestemming of in je hotel.

Controle retourvlucht:

In uitzonderlijke omstandigheden kunnen vluchturen nog gewijzigd worden als je reeds op de bestemming bent. Verblijf je in een van onze hotels, dan staat het juiste uur van je transfer, het vluchtnummer en het vertrekuur op het infobord en/of in het infoboek van Thomas Cook Service aan de receptie of kan je het steeds terugvinden op deze site . Heb je enkel een vliegticket geboekt of eindigt je reis niet in een van onze hotels, controleer dan de vluchtstatus voor je SN Brussels Airlines vlucht op deze site of op de website van de geboekte airline.

Controle namen:

Gelieve de exacte spelling van de namen van alle deelnemers te controleren. Naam en voornaam dienen exact overeen te komen met de identiteitspapieren (meisjesnaam voor dames). In geval van foutieve spelling, gelieve uw reisagent te contacteren.

Klimaat:

Bulgarije heeft een gematigd landklimaat met warme zomers en koele winters.

Valuta:

De munteenheid van Bulgarije is de leva (TL, ongeveer 1 lev voor 0,51 EUR; 1 EUR is ongeveer 1,95 lev). De koers wisselt dagelijks. Het is verboden om Bulgaars geld in of uit te voeren. Je kan gemakkelijk euro's wisselen. Cash geld en traveller cheques worden overal aan de wisselkantoren, in hotels en banken aanvaard en zijn de beste betaalmiddelen. De banken zijn geopend van 9 uur 's morgens. Bewaar zorgvuldig de wisselkwitanties ter omzetting van je overtollige leva bij je terugkeer. Kredietkaarten worden aanvaard, maar zijn niet aan te raden wegens de hoge wisselkosten en supplementaire bankkosten van 3 %. Huur in je hotel of appartement een safe om geld en waardepapieren op te bergen. Juwelen en andere dure accessoires laat je best thuis.

Lokale tijd:

In Bulgarije is het 1 uur later dan in België.

Elektriciteit:

Stroomsterkte: 220 volt, Europese stekkers volstaan.

Zwanger op reis:

Bij sommige airlines is een doktersattest vereist, dat niet ouder mag zijn dan 10 dagen, vanaf de 28e week t.e.m. de 35e week. Vanaf week 36 is het niet meer toegestaan om te vliegen, bij meerlingzwangerschappen geldt dit vanaf de 32e week. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de airlines.

Huisdieren:

Als je een hond of kat meeneemt op vakantie, moet je dit bij de reservering uitdrukkelijk melden. Je moet ook langsgaan bij de dierenarts om de nodige vaccinatiebewijzen te krijgen. Sommige vervoersmaatschappijen en hotels laten geen dieren toe.

Excursies:

De excursies worden georganiseerd door een lokale agent, die borg staat voor een goede begeleiding. Je kunt deze excursies betalen met cash of kredietkaart (Visa en Mastercard).

Uitvoer:

Je mag geen producten op basis van vlees of melk meenemen naar België. Het is verboden antiquiteiten, mineralen of ter plaatse gevonden voorwerpen te exporteren.

Reisadviezen:

Specifieke reisadviezen voor dit land: klik hier

Telefoneren:

Om naar België te bellen kies je: 0032 + zonenummer zonder 0 + abonneenummer. De landcode voor Bulgarije is 00359. Raadpleeg je GSM operator voor gedetailleerde info. Voor extra info: bel 070.233.966 of bij je reisagent.