Reisinfo

Thailand - Bangkok

Specifieke bestemmingsinfo:

In Thailand ontdek je een oase van rust. Geniet van de adembenemende landschappen en bergen van Mae Hong Son en de verlaten stranden van Phi Phi. Bezoek de kalksteenpilaren in de baai van Krabi of de indrukwekkende tempelruïnes van Ayutthaya en Sukhotai. Steek de River Kwai over via de dodenbrug, bezoek de drijvende markten van Bangkok en eindig je dag in één van de vele nachtclubs die de stad rijk is. Bangkok is een bruisende, moderne stad met tal van uitgaansmogelijkheden, shoppingcentra, restaurants, avondmarkten ... maar vergeet zeker ook geen bezoekje te brengen aan de talrijke tempels!

Reisdocumenten:

Reizigers met de Belgische nationaliteit hebben een internationaal paspoort nodig dat na retour nog 6 maand geldig is. Een visum is alleen nodig voor een verblijf langer dan 30 dagen. Opgelet: ook kinderen en baby's moeten een internationaal paspoort hebben. Voor elke minderjarige die niet begeleid is door de ouders moet je een gewettigde volmacht tonen (te verkrijgen bij het gemeentebestuur). De overheid van Thailand is streng en deinst er niet voor terug om kinderen zonder geldig identiteitsbewijs terug te sturen (eventuele extra kosten zijn voor jou). Reizigers met een andere nationaliteit moeten tijdig navragen welke documenten ze nodig hebben (bij hun reisadviseur of bij hun ambassade). Klik hier voor meer info.

Extra info:

Belangrijk: E-sigaret is verboden in Thailand.
Huurwagen: Je kan steeds een wagen huren bij de reisleiding (min. leeftijd 21 jaar). Een internationaal rijbewijs volstaat. Gelieve er rekening mee te houden dat er een hoge waarborg wordt vereist indien je niet over een courante kredietkaart beschikt.

Problemen/Klachten:

Je kan gebruik maken van één van onderstaande opties om tijdens je vakantie contact op te nemen met je reisleiding. Wij zijn bereikbaar voor tips, de leukste plekjes of hot-spots die je zeker niet mag missen. Maar natuurlijk ook in het geval van problemen staan zij graag voor je klaar.
Via telefoon Je kan je reisleiding 24u op 24u bereiken op het nummer: 0032 25 88 47 59
Via SMS Stuur een SMS bericht naar: 0044 75 37 41 61 50. Bij het verzenden en ontvangen van SMS-en worden kosten door je provider in rekening gebracht.
Via WhatsApp Stuur een bericht naar: 0034 639 683 652. Bij gebruik van WhatsApp connecteer je best via een lokaal draadloos netwerk (wifi), meestal beschikbaar in de lobby van je hotel.
Via e-mail Stuur een e-mail naar ConnectedNL@Thomascook.com
Je kan ook chatten met één van de medewerkers ter plaatse via de site

Verzekering:

Voor een zorgeloze vakantie raden wij je een Allianz Global Assistance reisbijstandsverzekering aan. Zelfs als je al over een verzekering van je ziekenfonds beschikt, is dit een goede aanvulling. Informeer ernaar bij je reisagent.

Gezondheid:

Een inenting tegen tetanus wordt aanbevolen. Een muggenstift en een goede zonnemelk mogen niet in je reisapotheek ontbreken. We raden je eveneens aan om geen leidingwater te drinken. Meer informatie over inentingen en preventie? Bel de reistelefoon van het Instituut voor Tropische Geneeskunde: 03/247 66 66. Of raadpleeg de site . Neem een kleine reisapotheek mee met een medicijn tegen darmklachten enz. Raadpleeg je apotheker. Kokosolie is het beste middeltje tegen de beten van kleine strandvliegjes.

Praktische informatie over de vlucht:

Controleer steeds de website van de geboekte luchtvaartmaatschappij voor de meest actuele info. Vloeistoffen moeten in gesloten doorzichtige verpakking blijven tot bij aankomst op de vakantiebestemming of in België. Let op dat je op je retour geen vloeibare tax free goederen aankoopt op je vakantiebestemming nadat je bagage is ingecheckt.

Informatie retourvlucht:

Vanaf 24 uur voor de geplande vertrektijd, kan je jouw ophaaltijd bij het hotel downloaden via de website (Voor Turkije is het via deze site . Je kan natuurlijk ook contact met ons opnemen per telefoon, sms of e-mail. Daarnaast worden veel van onze hotels ook persoonlijk bezocht door één van onze reisleiders. Gedetailleerde informatie over de hotels en bezoektijden verkrijg je bij aankomst op je bestemming of in je hotel.

Controle retourvlucht:

In uitzonderlijke omstandigheden kunnen vluchturen nog gewijzigd worden als je reeds op de bestemming bent. Verblijf je in een van onze hotels, dan staat het juiste uur van je transfer, het vluchtnummer en het vertrekuur op het infobord en/of in het infoboek van Thomas Cook Service aan de receptie of kan je het steeds terugvinden op deze site . Heb je enkel een vliegticket geboekt of eindigt je reis niet in een van onze hotels, controleer dan de vluchtstatus voor je SN Brussels Airlines vlucht op deze site of op de website van de geboekte airline.

Controle namen:

Gelieve de exacte spelling van de namen van alle deelnemers te controleren. Naam en voornaam dienen exact overeen te komen met de identiteitspapieren (meisjesnaam voor dames). In geval van foutieve spelling, gelieve uw reisagent te contacteren.

Klimaat:

Het merendeel van Thailand is zéér vochtig, met uitzondering van de bergstreek in het noorden. Hier kan de temperatuur 's nachts tot 13°C dalen. De zuidelijke regio krijgt de meeste neerslag, terwijl het noordoosten het minste regen krijgt. Thailands klimaat wordt beheerst door monsoens, wat wordt weergegeven in 2 seizoenen: monsoen westkust (Bangkok, Pattaya, Phuket): van mei tot oktober en monsoen oostkust (Koh Samui): van september tot november. De regenperiode begint juni/juli. Regen tijdens de regenperiode betekent dat het zwaar kan regenen op bepaalde dagen, en meestal gedurende een 2-tal uur in de namiddag.

Valuta:

De munteenheid van Thailand is de Thai Baht (THB), 100 THB is ca. € 2,64. Let wel: dit is slechts een aanwijzing want de koers kan dagelijks wijzigen. Om te wisselen is het aan te raden munt in euro of dollar mee te nemen. In- en uitvoer van Thaise Baht is beperkt. De meest gangbare kredietkaarten worden in de meeste hotels en winkels geaccepteerd. Vraag na bij je bank of je bankkaart ook buiten Europa aanvaard wordt. Geld afhalen met kredietkaart is mogelijk. Wissel je geld om in een bank of in je hotel, maar nooit op straat. Huur in je hotel of appartement een safe om geld en waardepapieren op te bergen. Juwelen en andere dure accessoires laat je best thuis.

Lokale tijd:

In Thailand is het in de winter 6 uur later en in de zomer 5 uur later dan in België.

Elektriciteit:

Stroomsterkte: 220 Volt. Stopcontacten: Amerikaans systeem (platte stekker) en Europees systeem, voorzie in elk geval een adapter.

Kledij:

Lichte zomerkledij uit katoen. Tijdens excursies en in het bijzonder voor het bezoek aan een tempel, wordt er gevraagd geen minirokken en shorts te dragen, knieën en schouders moeten zowel bij dames als bij heren bedekt zijn. Tip: voorzie tijdens tempelbezoek een paar sokken: die bewijzen vaak een goede dienst bij extreem warme of koude tempelvloeren. In de hotels van de hogere categorie wordt er gevraagd om 's avonds gepaste kledij te dragen.

Fooien:

Over het algemeen wordt er steeds wat drinkgeld verwacht. De gangbare fooi in een restaurant is 5 à 10% van de rekening. Ook taxichauffeurs, kamermeisjes en portiers verwachten een kleine tip.

Fotografie:

Het is verboden militaire plaatsen te fotograferen. Men moet ook het nodige respect tonen tegenover gefotografeerde persoon. Een kleine financiële vergoeding wordt soms gevraagd na het nemen van een foto, vooral bij toeristische attracties.

Zwanger op reis:

Bij sommige airlines is een doktersattest vereist, dat niet ouder mag zijn dan 10 dagen, vanaf de 28e week t.e.m. de 35e week. Vanaf week 36 is het niet meer toegestaan om te vliegen, bij meerlingzwangerschappen geldt dit vanaf de 32e week. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de airlines.

Huisdieren:

Als je een hond of kat meeneemt op vakantie, moet je dit bij de reservering uitdrukkelijk melden. Je moet ook langsgaan bij de dierenarts om de nodige vaccinatiebewijzen te krijgen. Sommige vervoersmaatschappijen en hotels laten geen dieren toe.

Excursies:

De excursies worden georganiseerd door een lokale agent, die borg staat voor een goede begeleiding. Je kunt deze excursies betalen met cash of kredietkaart (Visa en Mastercard).

Uitvoer:

Je mag geen producten op basis van vlees of melk meenemen naar België. Het is verboden antiquiteiten, mineralen of ter plaatse gevonden voorwerpen te exporteren.

Telefoneren:

Om naar België te bellen kies je: 0032 + zonenummer zonder 0 + abonneenummer. Het landnummer van Thailand is 0066. Raadpleeg je GSM operator voor gedetailleerde info. Voor extra info: bel 070.750.243 of bij je reisagent.