Reisinfo

Gambia

Specifieke bestemmingsinfo:

Geniet van het land van de glimlach. Met z'n kleurrijke markten en parelwitte stranden aan de rand van rimboe, is dit het kleinste en gezelligste landje van Afrika. In de moerassige delta van de Gambia-rivier zie je tropische vogels en dichte mangrovebossen. Brufut hebben de meeste toeristen nog niet ontdekt. De mooie stranden zijn er omzoomd met palmbomen en typische baobabs. Het uitgangsbord van Bakau zijn de prachtige, brede zandstranden met wuivende palmbomen, die tot de mooiste stranden van Gambia worden gerekend. Ook de botanische tuin en het krokodillen sanctuarium vormen belangrijke toeristische trekpleisters. Serrekunda, de grootste stad van Gambia, staat bol van de couleur locale. Voor actie is er in Gambia een uitgebreide mogelijkheid aan watersporten, paardrijden, diepzeevissen, surfen en meer. Of ontdek er de ongerepte jungle van Makasutu Culture Forest en doorkruis de mangroven van de Tanji-wetlands per boot.

Reisdocumenten:

Identiteitskaart, ook voor kinderen (nog minstens 6 maanden geldig na terugkeer). Reis je via Gambia naar Les Palétuviers in Senegal, dan heb je een internationaal paspoort nodig. Op de luchthaven van Banjul moet je bij terugkeer een nieuwe taks 'airport development fee' betalen van € 20 per persoon. Reizigers met een andere nationaliteit moeten tijdig navragen welke documenten ze nodig hebben (bij hun ambassade). Meer info: klik hier.

Problemen/Klachten:

Je kan gebruik maken van één van onderstaande opties om tijdens je vakantie contact op te nemen met je reisleiding. Wij zijn bereikbaar voor tips, de leukste plekjes of hot-spots die je zeker niet mag missen. Maar natuurlijk ook in het geval van problemen staan zij graag voor je klaar.
Via telefoon Je kan je reisleiding 24u op 24u bereiken op het nummer: 0032 25 88 47 59
Via SMS Stuur een SMS bericht naar: 0044 75 37 41 61 50. Bij het verzenden en ontvangen van SMS-en worden kosten door je provider in rekening gebracht.
Via WhatsApp Stuur een bericht naar: 0034 639 683 652. Bij gebruik van WhatsApp connecteer je best via een lokaal draadloos netwerk (wifi), meestal beschikbaar in de lobby van je hotel.
Via e-mail Stuur een e-mail naar ConnectedNL@Thomascook.com
Je kan ook chatten met één van de medewerkers ter plaatse via de site

Verzekering:

Voor een zorgeloze vakantie raden wij je een Allianz Global Assistance reisbijstandsverzekering aan. Zelfs als je al over een verzekering van je ziekenfonds beschikt, is dit een goede aanvulling. Informeer ernaar bij je reisagent.

Gezondheid:

Iedereen die naar Gambia reist, moet tegen hepatitis A beschermd zijn. Een inenting tegen gele koorts en een anti-malariakuur worden aanbevolen, net als een inenting tegen tetanos. Meer informatie over inentingen en preventie? Bel de reistelefoon van het Instituut voor Tropische Geneeskunde: 03/247 66 66. Of raadpleeg de site. neem een kleine reisapotheek mee met antimuggenzalf, een medicijn tegen darmklachten, een zonnecrème met hoge beschermingsfactor… Kokosolie is het beste middeltje tegen de beten van kleine strandvliegjes .

Informatie retourvlucht:

Vanaf 24 uur voor de geplande vertrektijd, kan je jouw ophaaltijd bij het hotel downloaden via de website (Voor Turkije is het via deze site . Je kan natuurlijk ook contact met ons opnemen per telefoon, sms of e-mail. Daarnaast worden veel van onze hotels ook persoonlijk bezocht door één van onze reisleiders. Gedetailleerde informatie over de hotels en bezoektijden verkrijg je bij aankomst op je bestemming of in je hotel.

Controle retourvlucht:

In uitzonderlijke omstandigheden kunnen vluchturen nog gewijzigd worden als je reeds op de bestemming bent. Verblijf je in een van onze hotels, dan staat het juiste uur van je transfer, het vluchtnummer en het vertrekuur op het infobord en/of in het infoboek van Thomas Cook Service aan de receptie of kan je het steeds terugvinden op deze site . Heb je enkel een vliegticket geboekt of eindigt je reis niet in een van onze hotels, controleer dan de vluchtstatus voor je SN Brussels Airlines vlucht op deze site of op de website van de geboekte airline.

Controle namen:

Gelieve de exacte spelling van de namen van alle deelnemers te controleren. Naam en voornaam dienen exact overeen te komen met de identiteitspapieren (meisjesnaam voor dames). In geval van foutieve spelling, gelieve uw reisagent te contacteren.

Klimaat:

Er heerst een tropisch klimaat met een droog- en regenseizoen. Tijdens het droge seizoen (november - mei) is het meestal aangenaam warm. Tijdens het regenseizoen (juni - oktober) vallen korte buien (max. 2 uren). Na een dergelijke bui kan de vochtigheidsgraad oplopen tot 80%.

Valuta:

De munteenheid van Gambia is de Dalasi (GMD). Je krijgt ongeveer 100 GMD voor 2,35 EUR. Reizigers kunnen zich best voorzien van cash geld aangezien er slechts weinig plaatsen zijn waar kredietkaarten aanvaard worden. Wisselbureaus en lokale banken aanvaarden het gebruik van kredietkaarten niet. Er kan enkel met een VISA credit card geld worden opgenomen aan bancontact automaten.

Lokale tijd:

In Gambia is het in de zomer 2 uur vroeger en in de winter 1 uur vroeger dan in België.

Elektriciteit:

De stroomsterkte in Gambia is 230 volt. Het is aangeraden om een internationale adapter mee te nemen.

Kledij:

Lichte zomerkledij uit katoen is aangeraden. Voorzie een lichte trui indien je afreist in de maanden december tot maart. De ochtenden en avonden kunnen dan vrij fris zijn.

Fooien:

Fooien geef je volgens je eigen appreciatie. In hotels en restaurants wordt drinkgeld verwacht van 10%. Bij een taxirit wordt er afgerond naar een vol bedrag.

Fotografie:

Het is verboden militaire of officiële gebouwen te fotograferen.

Zwanger op reis:

Bij sommige airlines is een doktersattest vereist, dat niet ouder mag zijn dan 10 dagen, vanaf de 28e week t.e.m. de 35e week. Vanaf week 36 is het niet meer toegestaan om te vliegen, bij meerlingzwangerschappen geldt dit vanaf de 32e week. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de airlines.

Huisdieren:

Als je een hond of kat meeneemt op vakantie, moet je dit bij de reservering uitdrukkelijk melden. Je moet ook langsgaan bij de dierenarts om de nodige vaccinatiebewijzen te krijgen. Sommige vervoersmaatschappijen en hotels laten geen dieren toe.

Excursies:

De excursies worden georganiseerd door een lokale agent, die borg staat voor een goede begeleiding. Je kunt deze excursies betalen met cash of kredietkaart (Visa en Mastercard).

Uitvoer:

Je mag geen producten op basis van vlees of melk meenemen naar België. Het is verboden antiquiteiten, mineralen of ter plaatse gevonden voorwerpen te exporteren.

Reisadviezen:

Specifieke reisadviezen voor dit land: klik hier

Telefoneren:

Om naar België te bellen kies je: 0032 + zonenummer zonder 0 + abonneenummer. Het landnummer van Gambia is 00220. Raadpleeg je GSM operator voor gedetailleerde info. Voor extra info: bel 070.233.966 of bij je reisagent.