Reisinfo

Turkije - Antalya

Specifieke bestemmingsinfo:

In deze fotogenieke streek zie je eeuwenoude vestingstadjes, typische vissershaventjes en antieke tempelruïnes. Side is een historisch stadje met enkele goed bewaarde, antieke bouwwerken. Maar het zijn vooral de prachtige stranden die vakantiegangers van over de hele wereld lokken. Belek is een ontspannend badplaatsje waar je diverse watersporten kan beoefenen, maar ook kan tennissen en golfen. Kemer biedt een gezonde dosis strand- en sportplezier. Lara is een recente toeristische zone met mooie zandstranden en moderne en luxueuze hotels. Alanya is een levendig stadje met een oergezellig karakter. De oude burcht is gebouwd op een 250 meter hoge rots die in de zee uitsteekt.

Reisdocumenten:

Reizigers met de Belgische nationaliteit hebben een geldige identiteitskaart of paspoort nodig, die nog min. 6 maanden na retour geldig is. Vanaf 29/10/2018 kunnen er geen visa meer aangekocht worden op de luchthavens in Turkije. Visumaanvragers kunnen op de website de vereiste informatie invullen en online hun visum afvragen. Zodra de aanvraag wordt goedgekeurd, moet een online betaling uitgevoerd worden. Het e-visum kan dan onmiddellijk gedownload worden. Betaling is enkel mogelijk met creditcard (Visa of Mastercard). Beschikt u niet over een credit card, dan kan u aan familie of vrienden vragen om de betaling te doen want de creditcard moet niet noodzakelijk op naam van de klant staan. Het visum kan ten vroegste 3 maanden voor afreis aangevraagd worden. Dit bewijs met de datum van aankomst moet je goed bewaren, want het wordt gevraagd bij het verlaten van het land. Reizigers met een andere nationaliteit moeten tijdig navragen welke documenten ze nodig hebben (bij hun ambassade). Opgelet: ook kinderen en baby's moeten over een kids-id OF paspoort beschikken. Een wit kaartje volstaat dus niet. Voor elke minderjarige die niet begeleid is door de ouders moet je een gewettigde volmacht tonen (te verkrijgen bij het gemeentebestuur). De Turkse overheid is streng en deinst er niet voor terug om kinderen zonder geldig identiteitsbewijs terug te sturen (eventuele extra kosten zijn voor jou). Meer info, klik hier .

Extra info:

Vertrek en aankomst in TERMINAL 2

Problemen/Klachten:

De dag na aankomst nodigt de reisleiding je uit op een begroetingsbijeenkomst. Daar krijg je alle informatie over de activiteiten, het hotel, de excursies, enzovoort. Spreek de reisleiders ter plaatse direct aan als je een probleem of een klacht hebt. Zij/hij doet al het nodige om een goede en snelle oplossing te vinden. In Turkije kan je het kantoor van Neckermann Service: c/o Diana Travel op volgende manieren bereiken:
Via telefoon: Je kan je reisleiding 24u op 24u bereiken op het nummer: 0090 242 340 4060.
Via SMS: Stuur een SMS bericht naar: 0090 533 716 4144. Bij het verzenden en ontvangen van SMS-en worden kosten door je provider in rekening gebracht.
Via WhatsApp: Stuur een bericht naar: 0090 533 591 1908. Bij gebruik van WhatsApp connecteer je best via een lokaal draadloos netwerk (wifi), meestal beschikbaar in de lobby van je hotel.
Via e-mail: Stuur een e-mail naar kundenservice@dianatravel.com.tr

Verzekering:

Voor een zorgeloze vakantie raden wij je een Allianz Global Assistance reisbijstandsverzekering aan. Zelfs als je al over een verzekering van je ziekenfonds beschikt, is dit een goede aanvulling. Informeer ernaar bij je reisagent.

Informatie retourvlucht:

Vanaf 24 uur voor de geplande vertrektijd, kan je jouw ophaaltijd bij het hotel downloaden via de website (Voor Turkije is het via deze site . Je kan natuurlijk ook contact met ons opnemen per telefoon, sms of e-mail. Daarnaast worden veel van onze hotels ook persoonlijk bezocht door één van onze reisleiders. Gedetailleerde informatie over de hotels en bezoektijden verkrijg je bij aankomst op je bestemming of in je hotel.

Controle retourvlucht:

In uitzonderlijke omstandigheden kunnen vluchturen nog gewijzigd worden als je reeds op de bestemming bent. Verblijf je in een van onze hotels, dan staat het juiste uur van je transfer, het vluchtnummer en het vertrekuur op het infobord en/of in het infoboek van Thomas Cook Service aan de receptie of kan je het steeds terugvinden op deze site . Heb je enkel een vliegticket geboekt of eindigt je reis niet in een van onze hotels, controleer dan de vluchtstatus voor je SN Brussels Airlines vlucht op deze site of op de website van de geboekte airline.

Controle namen:

Gelieve de exacte spelling van de namen van alle deelnemers te controleren. Naam en voornaam dienen exact overeen te komen met de identiteitspapieren (meisjesnaam voor dames). In geval van foutieve spelling, gelieve uw reisagent te contacteren.

Klimaat:

Er is een mediterraan klimaat met warme zomers en weinig neerslag en milde winters.

Valuta:

De munteenheid van Turkije is de lira, onderverdeeld in 100 kurus (TL, ongeveer 1 lira voor € 0,20 ; € 1 is ca. 5 lira). Let wel: de koers wisselt dagelijks. Het is voordeliger om in Turkije geld te wisselen. In de meeste hotels en in sommige restaurants kan je ook geld wisselen. Indien je ter plaatse geld wisselt in een bank of wisselkantoor, dan krijg je een kwitantie. Indien je op het einde van je verblijf nog lira's over hebt, kan je die inwisselen bij het tonen van de vermelde kwitantie. Traveller cheques vormen in de grote steden geen probleem. Buitenlandse deviezen kan men onbeperkt invoeren. De banken zijn open van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17.30 uur. De wisselkantoren zijn open van 8 tot 20 uur. De postkantoren (te herkennen aan de gele borden PTT) zijn open van maandag tot zaterdag van 8 uur tot 's avonds laat, de zondag van 9 tot 19 uur. Dit is geldig voor de grotere postkantoren, de kleinere van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16,30 uur, niet tijdens het weekend. Afwijkingen zijn mogelijk. De belangrijkste kredietkaarten zoals Visa, Diner's Club en Eurocard worden aanvaard in banken, wisselkantoren en in sommige winkels. Huur in je hotel of appartement een safe om geld en waardepapieren op te bergen. Juwelen en andere dure accessoires laat je best thuis.

Lokale tijd:

In Turkije is het in de zomer 1 uur later dan in Belgïe en in de winter 2 uren later

Elektriciteit:

De stroomsterkte in Turkije is 220 volt. Het is aangeraden om een tussenstekker mee te nemen.

Zwanger op reis:

Bij sommige airlines is een doktersattest vereist, dat niet ouder mag zijn dan 10 dagen, vanaf de 28e week t.e.m. de 35e week. Vanaf week 36 is het niet meer toegestaan om te vliegen, bij meerlingzwangerschappen geldt dit vanaf de 32e week. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de airlines.

Huisdieren:

Als je een hond of kat meeneemt op vakantie, moet je dit bij de reservering uitdrukkelijk melden. Je moet ook langsgaan bij de dierenarts om de nodige vaccinatiebewijzen te krijgen. Sommige vervoersmaatschappijen en hotels laten geen dieren toe.

Excursies:

De excursies worden georganiseerd door een lokale agent, die borg staat voor een goede begeleiding. Je kunt deze excursies betalen met cash of kredietkaart (Visa en Mastercard).

Uitvoer:

Je mag geen producten op basis van vlees of melk meenemen naar België. Het is verboden antiquiteiten, mineralen of ter plaatse gevonden voorwerpen te exporteren.

Reisadviezen:

Specifieke reisadviezen voor dit land: klik hier

Telefoneren:

Om naar België te bellen kies je: 0032 + zonenummer zonder 0 + abonneenummer. Het landnummer van Turkije is 0090. Raadpleeg je GSM-operator voor gedetailleerde info. Voor extra info: bel 070.233.966 of bij je reisagent.